Imam i Shipkovicës, flisni me shpirt se Zoti di shqip…!

Është për të ardhur keq kur i dëgjon hoxhollarët tanë,në hapësirën e xhamive në vendet e kultit fetar dhe  në opinionë,nuk ua qet goja fjalën:Populli Shqiptar…!

Ata,këso kohe,u vjen paksa më ,,lehtë,,apo për shkaqe të ,,displinës fetare Islame,,(sic!)të përdorin fjalën (xhemati)!

Ne jemi shqiptarë edhe të besimit myslimanë,krejt e drejtë e atyre se cila është rruga më e mirë për të qëndruar më afër Zotit!Por,sa herë vjen në rend të ditës çështjet aktuale të kohës,hoxhollarët tanë të flasin shqip se Zoti di shqip për popullin e lashtë shqiptar!

Përmes në vend të debatit:Më imam Zendel Xhezairi nga Shipkovica(emërtim i qorodutur sllav,-v.j.ime)që duhet të larguar nga e folmja shqipe në hapësirën etnike në RVM-së për debatin e tij dhe,natyrshëm brenga pse po e lëshon tokën e vet rinia shqiptare dhe,sipas tij po,,pakohet xhemati,,(sic!).

Imam mbaja këndej udhës kah kombi shqiptar dhe siç thoshte profesor Ukshin Hoti,në trajtën e besimit tradicional shqiptar në këto hapësira etnike…!Nuk është fjala se po,,pakohet xhemati,,(sic!),por po zbrazën trojet shqiptare në RVM-së.Thuaje një herë,pashë të madhin Zot,fjalën populli shqiptar e jo veçse(xhemati).Prej kujt keni frigë,unë qysh sot jam në krah të hoxhollarëve shqiptarë dhe kërkesa e kohës:Flisni shqip,luteni shqip para Zotit të madhërueshëm, që di shqip,gjuhën e lashtë të popullit shqiptar…!

Dhe,të gjithë bashkë:Ndal migrimit  të rinisë shqiptare nga hapësirat tona për në vendet e huaja të botës…!

Zoti di shqip,imamë të xhamive shqiptare…!

Çikago,24 janar 2022

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Kupa e Afrikës, të paktën 6 vdekur nga turma në Kamerun

Story i radhës

Gjendja e arsimit në Kosovë e rëndë, përgjegjësia e askujt!

Të fundit nga