Galileo

Shfletuesi Brave hedh hapin e parë drejt një interneti të decentralizuar

Shfletuesi Brave ndërmori sot hapin e radhës drejt mbështetjes së një uebi të decentralizuar duke u bërë shfletuesi i parë që ofron integrim të protokollit peer-to-peer të rrjetit duke i hapur rrugë ndryshim fundamental të mënyrën sesi funksionon interneti. Teknologjia e quajtur IPFS (InterPlanetary File System) është një protokoll transporti i cili premton të përmirësojë

Rrjetet social pushtohen nga profilet e presidentëve dhe kryeministrave

Në prag të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Kosovë, të cilat do të mbahen më 14 shkurt, është parë një trend i ri i hapjes së llogarive apo profileve të reja në rrjetet sociale apo të ngjashme me ato ekzistuese të kandidatëve në garën për kryeministër nga subjektet e ndryshme politike në Kosovë, vlerësojnë njohësit

AKEP shpjegon kur operatorët celularë mund të kërkojnë tarifë shtesë në roaming

Duke filluar nga data 1 korrik e këtij viti, hyn në fuqi detyrimi për heqjen e të gjitha tarifave roaming mes vendeve të Ballkanit Perëndimor. Përdoruesit e telefonisë celulare të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë së Veriut, Malit të Zi, Serbisë dhe Bosnje-Hercegovinës do të mund përdorin shërbimin roaming në rajon me të njëjtat tarifa si në

Përdoruesit fillojnë rikuperimin e Bitcoin të humbur në Mt.Gox

Kur Mt.Gox shpalli falimentin në 2014-ën, ishte bursa më e madhe në botë e Bitcoin me 850 mijë bitcoin nga mijëra përdorues. Tani kreditorët më në fund mund të marrin një pjesë të atyre pasurive. Një prej kreditorëve më të mëdhenj të Mt. Gox CoinLab, tha se në një marrëveshje me administratorin e falimentit të

Apple duke testuar një model iPhone me ekran që paloset

Apple e ka ndryshuar pamjen e iPhone disa herë që nga debutimi i modelit të parë duke rritur trashësinë, madhësinë e ekraneve madje edhe ngjyrat. Ka pasur edhe momente kur Apple ka ndryshuar kurs 360 gradë si eliminimi i butonit Home duke filluar nga iPhone 2017. Por një raport i fundit thotë se Apple po

Pse karikimi i smartfonit gjatë natës është i dëmshëm për baterinë

Mbase ju mendoni se karikimi i telefonit në 100% gjatë natës është i dobishëm për baterinë, por në fakt është krejtësisht e kundërta dhe madje shkurton jetëgjatësinë e saj. Ju dëshironi që pajisjet tuaja teknologjike të jetojnë sa më gjatë të jetë e mundur. Të marrësh maksimumin nga bateria është po aq e rëndësishme. Bateritë

Pse karikimi i smartfonit gjatë natës është i dëmshëm për baterinë e tij

Mbase ju mendoni se karikimi i telefonit në 100% gjatë natës është i dobishëm për baterinë, por në fakt është krejtësisht e kundërta dhe madje shkurton jetëgjatësinë e saj. Ju dëshironi që pajisjet tuaja teknologjike të jetojnë sa më gjatë të jetë e mundur. Të marrësh maksimumin nga bateria është po aq e rëndësishme. Bateritë

1 2 3 51