Gjendja e arsimit në Kosovë e rëndë, përgjegjësia e askujt!

E tmerrshme, vetë zhdukje, për të vajtuar kah po shkojmë, kush janë ata e këta armiqë që po ia sjellin kombit këtë tragjedi kulturo-arsimore dhe anti emancipuese.

Si mendojmë ne se Evropa me këtë shkallë kaq të ultë të dijes dhe arsimit do t’na pranojë në gjirin e vetë?!

Ç’është e vërteta shpesh është pohuar në rrjetët sociale se ka me qindra e mija diploma pa dije rezultatë i allash- vereshëve, por për këtë janë akuzuar rrjetët sociale për përhapjen e të pa vërtetave, sot të gjitha ato që janë pohuar për diploma të pa vlerë që janë subjekt i shitëblerjeve dhe malverësimëve tjera po rezultojnë të jenë të vërtetata.

Këta individ me këto diploma dhe të pa ditur e kanë dëmtuar arsimin dhe dijen në Kosovë, saqë arsimi e ka të pamundur për shumë vite t’i elminojë këto pasoja, të cilat shumë gjatë do ta vrasin arsimin dhe dijen në vendin tonë.

Përderisa kombet dhe popujtë tjerë përparojnë në dije dhe arsim, ne edhe shumë vite pas tyre do të ballafaqohemi me terrin e paditurisë dhe mjerimin e arsimit në vendin tonë, një plagë e rëndë kjo, e cili do të kullojë injorancë dhe ngecje në fushën e shkencës dhe dijes karrshi kombëve dhe popujve fqinje të rajonit dhe Evropës.

Gjithë ky dëm t’i shkatohet kombit dhe atdheut dhe askush mos të përgjigjet për këtë, kjo êshtë e paimagjinushme për një popull që pretendon për t’i larë hesapët përgjithmonë me terrin e padijës, për t’ju rrek shtigjeve të ngritjês dhe përparimit në fushën e dijes dhe emancipimit kulturor dhe shkëncor.

Lutemi që kjo që po thuhet për gjendjen kaq të tmerrshme të arsimit në Kosovë, mos tē jetë e vërtetë, ne të kundërtën të gjithë duhet të qajmë çka na ka gjetë dhe të angazhohemi për ta nxjerrur arsimin nga kjo kataklizmë e ngecjës dhe mjerimit.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Imam i Shipkovicës, flisni me shpirt se Zoti di shqip…!

Story i radhës

7 gjëra interesante për të bërë gjatë ditëve kaq të ftohta

Të fundit nga