Tri enigma që do t’ju shqetësojnë mirë! Duken të thjeshta, por përgjigjet do t’ju habisin!

Provoni fuqinë tuaj të shpejtë të arsyetimit

Pse janë kaq të vështira këto enigma që luajnë trurin? Shihni nëse mund të gjeni përgjigjet! 

1. Flas pa gojë dhe dëgjoj pa veshë. Nuk kam asnjeri, por me erë vij në jetë. Kush jam unë? Kjo enigmë mbështetet në atë që ju bën të mendoni për veshët dhe gojën. Ju merrni një aluzion të vogël të erës që do t’ju inkurajojë të mendoni gjerësisht dhe të shmangni fjalë për fjalë.

Përgjigje: Jehona.

2. Matni jetën time me orë, kurse unë ju shërbej duke theksuar / rrjedhur. Unë jam i shpejtë kur jam i dobët dhe i ngadalshëm kur jam i shëndoshë. Era është armiku im. Enigmat duan t’ju ngatërrojnë, dhe kjo funksionon duke ju goditur me detaje nga çdo kënd. Një aluzion i madh vjen me erën. Çfarë e kërcënon më shumë erën? Ju duhet të angazhoni trurin tuaj për të dalë me diçka të vogël dhe të papritur.

Përgjigje: Qiriri.

3. Kam qytete, por jo edhe shtëpi. Unë kam male, por jo edhe pemë. Unë kam ujë, por jo edhe peshk. Çfarë jam unë?

Kjo enigmë synon t’ju ngatërrojë dhe t’ju bëjë të fokusoheni tek gjërat që mungojnë: shtëpitë, pemët dhe peshqit. Ju mund të supozoni se duhet të mendoni për diçka të pajetë.

Përgjigje: Harta

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Zelenskiy nuk shpall mobilizim të përgjithshëm

Story i radhës

Gjakovë: Ia vjedh makinën shoku që “veç gjumin s’e kanë bërë bashkë”

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish