Rusia ka riorganizuar komandën e saj ushtarake

Një zyrtar perëndimor konfirmoi se Rusia kishte riorganizuar tani komandën e operacioneve të saj në Ukrainë me gjeneralin që tani është në krye që kishte përvojë të gjerë nga Siria.

Forcat që pushtuan më 24 shkurt u organizuan dhe komandoheshin veçmas nga rrethi nga kishin ardhur, shkruan BBC, transmeton Bota sot.

“Kishte vërtet një koordinim të dobët në ato komanda të ndryshme,” tha zyrtari, pasi forcat ruse nuk ishin trajnuar kurrë për të punuar në këtë mënyrë. Komandanti i Qarkut Ushtarak Jugor është tani në krye të operacioneve në përpjekje për të ofruar një koordinim më të mirë – raportohet të jetë gjenerali Alexander Dvornikov.

“Ky komandant ka shumë përvojë në operacionet ruse në Siri. Pra, ne do të presim që komanda dhe kontrolli i përgjithshëm të përmirësohet, “tha zyrtari.

Për sa i përket kohës, zyrtari perëndimor mendoi se imperativat politike mund të kenë përparësi ndaj prioriteteve ushtarake në Rusi, duke shtyrë përpara për të arritur një lloj suksesi përpara 9 majit, kur vendi shënon fitoren në Luftën e Dytë Botërore. Zyrtarët perëndimorë thanë se po shihnin dërgimin pjesë-pjesë të më shumë forcave drejt Donbasit në vend që të ndalonin për të lejuar që forcat të rigrupoheshin siç duhet.

“Ka një tension midis logjikës ushtarake të vendosjes së forcës siç duhet për një operacion të riforcuar rus në Donbas, duke përdorur potencialisht taktika më të përshtatshme dhe duke mësuar disa nga mësimet nga operacionet katastrofike kryesisht deri tani, kundër një imperativi politik për të vazhduar realisht. me operacion dhe lëvizni shpejt”, tha zyrtari.

Rusia mendohet të ketë pak më pak se 100 grupe taktike batalione të disponueshme për operacione, pasi ato të jenë rindërtuar pas lëvizjeve aktuale. Kjo do të ishte një forcë “substanciale” ruse, por zyrtari tha se taktikat ruse kanë nënkuptuar që edhe me avantazhe numerike ato janë frenuar nga një numër më i vogël i njësive ukrainase që veprojnë në një mënyrë shumë më të zgjuar dhe në befasi.

“Nëse Rusia nuk është në gjendje të ndryshojë taktikat e saj dhe të jetë shumë më efektive në përdorimin e të gjitha mjeteve në avantazhin e saj, nëse nuk arrin ta bëjë këtë, atëherë është shumë e vështirë të shihet se si ata ia dalin edhe në këto objektiva të kufizuara që kanë rivendosur. vetë, dhe sigurisht jo me ritmin që unë mendoj se do të shpresonin ta bënin”, tha zyrtari.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ambasadori Bosch tregon se ku është i kënaqur me Qeverinë Kurti, numëron gabimet e qeverive të kaluara

Story i radhës

Si t’i riktheheni çiklizmit

Të fundit nga