Pakica bullgare në RMV-së hyri në Kushtetutë me kodin shtetformues…!

Loja politike Shkup-Sofje,sot mori fund me rastin e marrëveshjes në mes të dy kryeministrave(Sofje),që,në përmasën e shtetit multietnik të RMV-së pakica bullgare u avancua me aktin më të lartë juridik të Kushtetutës në kodin shtetformues!

Ndërkaq,populli i dytë shumicë shqiptarët në hapësirën etnike mbetën në shkallën e ligjeve kushtetuese si pakicë kombëtare qysh nga vitet e pas Luftë së Dytë Botërore(1945)e deri më sot,kur më bekimin e Jugosllavisë u bë konstituimi i Republikës së Maqedonisë,njëra nga njësitë e saj të Kushtetutës e barabartë më  popujt dhe republikat tjera dhe, si peshojë e ballancimit të çështjes shqiptare në Ballkan.

Pakica bullgare hyri në Kushtetutën e RMV-së më shenjën e ligjeve si popull shtetformues,ndërsa populli shqiptar në hapësirën etnike mbeti po në statusin e pakicës kombëtare më një të ardhme të brishtë dhe pa përspektivë.

Ndonëse përditë po zbrazën fshatrat shqiptare nga të rinjët për të kërkuar një jetë më të mirë në vendet e Evropës dhe në botë.

Pse po heshtë klasa politike shqiptare në RVM-së…?!

Çikago,25 janar 2022

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Si të shmangni shenjat e plakjes rreth syve

Story i radhës

Sulmet vdekjeprurëse të lopëve bëhen çështje në zgjedhjet e shtetit indian

Të fundit nga