Oraret e gjumit për bebin 4 muajsh që ushqehet me qumësht gjiri dhe formulë

Gjumi dhe zhvillimi i foshnjës 4 muajshe

Pediatrit nuk pajtohen shumë për atë se kur një foshnjë është në gjendje të flejë gjatë gjithë natës dhe vetëm një pjesë e vogël e prindërve që arrijnë në këtë faqe do të kenë një fëmijë 4 muajsh që fle gjithë natën pa as një ushqyerje të vetme (ata që e arrijnë janë me fat!). Shumica e fëmijëve 4 muajsh kanë nevojë për 11-12 orë gjatë natës dhe 3-4 orë gjatë ditës. Dhe, shumë fëmijë 4 muajsh ushqehen ende 1-2 herë në natë dhe disa dremitje janë vetëm 30 minuta. Përveç kësaj, shumica e fëmijëve 4 muajsh do të bëjnë 4 dremtije në ditë. Rrjedhimisht, dremitjet e shkurtra janë pjesë e zhvillimit normal në këtë moshë, pasi është shumë e pazakontë që foshnjat të bëjnë katër dremitje 1-orëshe. Në këtë moshë, nëse nuk keni fatin të keni një fëmijë që fle gjatë natës, shumë fëmijë 4 muajsh ende zgjohen 1-3 herë për t’u ushqyer gjatë natës dhe shumë foshnja që ushqehen me gji do të vazhdojnë të ushqehen 1-2 herë deri në moshën 9 muajshe. Nga ana tjetër, foshnjat që ushqehen me formulë shpesh do të largohen nga gjiri gjatë muajit të 6-të. Më shumë ushqyerje natën se kaq dhe ka të ngjarë që të keni një problem të lidhjes së gjumit.

Kur gjumi i fëmijës suaj 4 muajsh përkeqësohet

Nëse foshnja juaj kohët e fundit ka filluar të flejë më keq, mbani mend se një nga sfidat më të mëdha të gjumit me të cilat përballen familjet rreth 4 muajsh është regresi i gjumit. Gjatë kësaj periudhe kohore, foshnjat e ndryshojnë gjumin e tyre përgjithmonë dhe zgjohen shpesh gjatë natës dhe bëjnë dremitje më të shkurtra. Natyrisht, të gjitha foshnjat ndryshojnë, por këtu janë disa orare që mund t’i përdorni për të bërë tuajin për fëmijën tuaj. Shumica e foshnjave, në këtë moshë, nuk mund të jenë në një orar të rreptë. Mos u shqetësoni, kjo do të ndryshojë! Foshnjat zakonisht kalojnë në vetëm 3 dremitje rreth moshës 6 ose 7 muajshe.

Megjithatë, për këshilla më specifike mund të drejtoni pyetjen për pediatren tonë në rubrikën diskutimet.

Tabela e orareve të gjumit për fëmijën 4 muajsh

KohaAktiviteti

6:30 AMZgjimi dhe qumështi i gjirit ose formula

7:15 AMUshqim i ngurtë (Vetëm nëse mjeku e ka rekomanduar ta nisni kaq herët)

7:45Dremitje

8:15-8:45Qumësht gjiri ose qumësht formulë

9:45-10:00Dremitje

10:45-11:15Qumësht gjiri ose qumësht formulë

11:45-12:00Dremitje

1:15-1:45Qumësht gjiri ose qumësht formulë

2:00Dremitje

3:45-4:15Qumësht gjiri ose qumësht formulë

4:45Dremitje

5:45Filloni rutinën e vënies në gjumë

6:00Qumësht gjiri ose qumësht formulë

6:15Vënia në gjumë (Synoni që në këtë orë ta zërë gjumi)

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

“Me burrin tim nuk isha ndier kurrë kështu në shtrat”/ Gruaja tregon arsyet pse “zuri” dashnor: Nuk ngopeshim dhe..

Story i radhës

Real Madrid dhe PSG pëlqejnë Davies, agjenti i mbrojtësit: Bayern është në kaos!

Të fundit nga