Njerëzit emocionalisht inteligjentë ndjekin këto 10 rregulla të thjeshta

Termi “inteligjencë emocionale” u bë i njohur për herë të parë dekada më parë, por koncepti – që ne kemi aftësinë për të kuptuar dhe menaxhuar sjelljen emocionale – është shumë më i vjetër. Megjithatë, shpesh marr e-mail nga lexuesit që kërkojnë ndihmë se si të fillojnë të përmirësojnë inteligjencën e tyre emocionale.

Por gjërat e para së pari. Çfarë nënkuptojmë kur themi inteligjencë emocionale? Një përkufizim i thjeshtë dhe i qartë që më pëlqen të përdor është ky: Inteligjenca emocionale bën që emocionet të funksionojnë për ju, në vend që të jenë kundër jush. Për shembull, a ju ka bërë temperamenti juaj të thoni ose të bëni diçka për të cilën jeni penduar? Apo ndoshta po ndiheshit veçanërisht të lumtur dhe keni pranuar të bëni shumë?

Inteligjenca emocionale nuk ka të bëjë me injorimin e atyre ndjenjave, apo lënien e tyre mënjanë. Përkundrazi, gjithçka ka të bëjë me gjetjen e ekuilibrit, kështu që ju mund të keni kontroll më të mirë të vetes dhe marrëdhënie më të mira me të tjerët.

Me këtë në mendje, këtu janë dhjetë rregulla të thjeshta që mund të ndihmojnë që emocionet të funksionojnë për ju, në vend që të jenë kundër jush.

Rregulli i kryerjes

Rregulli i vendosjes së kufijve

Nuk ka laptopë. Nuk ka celularë.

Rregulli i elasticitetit

Rregulli i fuqisë dhe dobësisë

Rregulli i njohjes

Rregulli i shijes së fituar

Rregulli Atomium

Rregulli i thjeshtë i vendimmarrjes

Rregulli i ndërrimit të syzeve

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Civilët ukrainas ushtrojnë me kallashë 100 për qind dru

Story i radhës

Barcelona pranë nënshkrimit me Aubameyang

Të fundit nga