Lufta ia shuajti ëndrrat – mbi 100 fëmijë të vrarë në Ukrainë

Rreth dy milionë fëmijë tani janë detyruar të ikin nga Ukraina – që përbëjnë gjysmën e të gjithë refugjatëve nga lufta – tha të mërkurën Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët.

Më shumë se 1.1 milionë kanë mbërritur vetëm në Poloni, me qindra mijëra në vendet e afërta si Rumania, Moldavia, Hungaria, Sllovakia dhe Republika Çeke.

UNICEF paralajmëroi për një rrezik të shtuar të shfrytëzimit dhe trafikimit për fëmijët që ikin nga dhuna. Në një përpjekje për të shuar këto rreziqe, agjencia e OKB-së po rrit “Pika blu”, të cilat janë hapësira të sigurta me një ndalesë për familjet që udhëtojnë.

Më shumë se 100 fëmijë janë vrarë në konflikt dhe më shumë se 130 të plagosur.

Më shumë se 2.5 milionë fëmijë janë zhvendosur brenda Ukrainës, sipas UNICEF.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Komisioni Evropian: Regjistrimi, e arritur e madhe

Story i radhës

“Puthe gruan time”, këngëtari plotëson dëshirën e burrit

Të fundit nga