LSM: Shkojmë në grevë nëse rroga minimale nuk bëhet 18.000 denarë

Sot në protestën e LSM-së është kërkuar rritja e pagës minimale në 300 euro dhe rritja graduale e pagave tjera.

Nga LSM theksuan se është e papranueshëm që paga minimale të rritet në 16.164 denarë, ndërsa sindikata kërkon që paga minimale të jetë 18.000 denarë dhe gradual të gjitha pagat tjera.

“Publikisht them para të gjithë popullit maqedonas se nga kjo nuk ka kthim, jo sepse ne duam por sepse këtë e thotë kriza energjetike dhe me covid ku të gjitha çmimet janë shtrenjtuar ndërsa ne nuk kemi me çka t[i ushqejmë fijet tanë, siç tha edhe kolegu im”, tha Cvetovski.

Ndryshe nga LSM theksuan se do të presin që në takimin në orën 16 të pranohet kërkesat e tyre në të kundërtën do të merret vendim për të hyrë në grevë të përgjithshme.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Lezha si Tirana, kaos me parkimet. Makinat zënë trotuaret

Story i radhës

Bojkoti i mësimit, Neziri: Jemi në proces të vendosjes së pajisjeve kalorifer ngrohje

Të fundit nga