LSDM: Metodologjia e re parashikon rritje të vazhdueshme të pensioneve për mesatarisht 900 denarë

“Miratimi i metodologjisë së re siguron rritje të vazhdueshme të pensioneve për mesatarisht 900 denarë, për një jetë dinjitoze të pensionistëve. Mesatarisht 900 denarë në llogari është rritje rekord e pensioneve në historinë e Maqedonisë së Veriut.

Përveç kësaj, sigurojmë edhe 3.000 denarë ndihmë financiare për pensionistët. Në tre muajt e ardhshëm (prill, maj dhe qershor) mbi 330.000 pensionistë, në këtë periudhë krize, do të marrin 1.000 denarë në muaj.

Kjo ndihmë financiare prej 3.000 denarë shtesë është jashtëzakonisht e rëndësishme për pensionistët në kohë të krizës së zgjatur energjetike”, thuhet në komunikatën e LSDM-së.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Rusët te dera, shteti europian merr masa urgjente: Gati pilotët e “bishave” amerikane

Story i radhës

Komuna e Vitisë shënon Epopenë e UÇK-së me aktivitete të ndryshme

Të fundit nga