Kur është e pranueshme t’i anashkaloni ushtrimet dhe të bëni një pushim të mirë

Një rutinë ushtrimesh është shumë e dobishme, por është logjike që ndonjëherë do t’ju duhet të anashkaloni stërvitjen. Trupi herë pas here ka nevojë për pushim.

Kjo nuk do të thotë se duhet të filloni të bëni justifikime në mënyrë që të mos ushtroni. Megjithatë, ka situata në të cilat është e pranueshme të vendosësh pushimin e parë. Ja disa prej tyre:

Nëse keni simptoma të ftohjes

Ushtrimet ndihmojnë në rritjen e sistemit imunitar, por duhet të jeni të kujdesshëm nëse keni simptoma të ftohjes. Megjithatë, nëse hundët i keni të bllokuara dhe rrjedhin, ekspertët ju këshillojnë të vazhdoni stërvitjen, sepse hormonet që lirohen mund t’ju ndihmojnë të mësoheni. Nëse ju dhemb fyti, kolliteni, ndjeni shtrëngim në gjoks, keni temperaturë dhe ju dhemb stomaku, më mirë kthehuni në shtrat.

Jeni akoma nën ndikim të alkoolit

Alkooli jo vetëm që shkakton dehidratim, por edhe ju ngadalëson dhe dëmton koordinimin. Ekziston një probabilitet i lartë që të lëndoheni nëse stërviteni nën ndikimin e alkoolit.

Keni pasur një ditë të ngarkuar dhe është tepër vonë për të ushtruar

Gjumi është i rëndësishëm për rikuperimin e muskujve dhe funksionimin normal të trurit. Ndërsa është në rregull të zgjidhni stërvitjen në vend që të shkoni në shtrat në një kohë të mirë, megjithatë mos e bëni shprehi.

Jeni nën stres

Edhe pse ka nga ata që funksionojnë mirë nën stres dhe e përdorin atë për të bërë stërvitjen më të mirë të mundshme, shumica e njerëzve nuk arrijnë ta bëjnë këtë. Është në rregull të marrësh një ditë pushimi kur ndihesh i mbingarkuar mendërisht. Është më e dobishme të shkoni për një shëtitje të lehtë.

Nuk pushuat gjatë javës

Nëse zakonisht bëni stërvitje me intervale me intensitet të lartë, duhet patjetër të merrni një ditë pushim gjatë javës. Atëherë mund të jeni akoma aktiv, por bëni një stërvitje të lehtë që nuk do t’ju lodhë. 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

E moshuara prej 24 orësh e vdekur në banesë, familjarët nuk i afrohen dot shtëpisë së bllokuar nga bora

Story i radhës

Stinori pranveror fillon me dy përballje interesante

Të fundit nga