Kovaçevski: Kasami të mos bëhet peng i Levicës!

Kryeministri i vendit e dhe njëherë përkujtoi në rendësin e ndryshimeve kushtetuese, duke rikujtuar se ky nuk do të jetë vendimi i fundit që duhet ta miratojnë deputetët në rrugën e vendit drejtë BE-së. Sipas tij deputetët i presin edhe një sërë vendimesh të rënda. Ndërkohë që nënvizoi se çdo kundërshtim i këtyre vendimeve përfshi edhe ato kushtetuese nënkupton vendim kundër ardhmërisë evropiane të vendit.

Marketing

“Unë edhe njëherë do të theksoj dhe këtë e kamë vërtetuar deri më tani, së paku ju e dini se unë nën shantazhe nuk funksionoj dhe nën presion, ashtu ka qenë që nga dita e parë, ashtu edhe do të mbetët edhe sot e kësaj dite. Zgjedhjet do të mbahen në vitin 2024 dhe kjo është çështje e konsumuar. Çështja e ndryshimeve kushtetuese është serioze, sepse nënkupton rrumbullakimin e procesit për hapjen e klastereve në procesin e negociatave me Bashkimin Evropian. Ne filluam negociata me BE-në, në rrjedh është procesi i skriningut dhe tani varet gjithçka nga ne. Për këtë arsye kjo është çështje e parimeve, vallë nëse dikush e mbështet rrugën evropiane, ose nuk e mbështet rrugën evropiane. Kushtëzime për këto çështje janë të papranueshme. Për këtë arsye unë i ftoj të gjithë për konsensus të gjerë politik për rrugën evropiane të shtetit”, tha Kovaçevski, duke nënvizuar se e dhe shumë vendime të rënda e presin vendin në rrugën evropiane sepse ky është një proces që do të zgjat deri në vitin 2030, shkruan Alsat.

“Levica tanimë ka marr pengë VMRO-DPMNE-në, unë nuk dua të besoj se zoti Kasami është vënë në pozicion që të bëhet peng i Levicës. E përsëris dhe njëherë se do të ketë numër të madh të vendimeve të cilat do të duhet të miratohen në Kuvend, ndryshimet kushtetuese nuk janë vendimi i fundit, dhe kushtëzimi i atyre vendimeve për ardhmërinë e këtij vendi dhe gjeneratave të ardhshme që të jetojnë në Bashkimin Evropian, ku ka prosperitet ekonomik, ku ka drejtësi sociale nënkupton frenim të ardhmërisë së vendit”, deklaroi Dimitar Kovaçevski, kryeministër.

Story i mëparshëm

KFOR-i flet për incidentin në Zubin Potok

Story i radhës

Kosova dhe indiferentët pro-Vuçiq e llapaqenët pro-serbë!

Të fundit nga