Koncepti i demokracisë në Kosovë një fakt absolut

Sot shpesh ndodh që filozofët të përpiqen dhe të luajnë një rol në politikë. Ata mendojnë se ajo që do të bëjnë në bazë, filozofia e tyre është politika e mundur dhe e qëlluar , në mënyrë që të qojë shoqërinë në drejtimin e duhur, filozofët të cilët duke pritur një botë më të mirë pothuajse tërë jetën e tyre u përkushtuan për sistemin demokratik.Natyrisht që nuk pritej të jetë në fokusin e realizimit të kuptimit të termit ” demokraci”, por në të demokracisë së përditëshme në politikë, siç ishte në pushtet deri në kohët e fundit në të gjitha shtetet. Unë mendoj se është mjaft e qartë se nuk e dimë se çfarë është demokracia!

Këtë fakt, duhet ta kuptuar se nuk kemi asgjë në këtë drejtim për të realizuar mënyrën e planifikuar. Koncepti i demokracisë nënkupton se me siguri, ndihen psikologjikisht dhe të aplikojnë njerëz të arsyeshëm “janë të gjitha” dhe se ky është një fakt absolut. Pra, kjo nuk është diçka që është ende që të jetë, diçka që shkon menjëherë ku ka realitet si qenie njerëzore .Ku nuk ndodhë diçka, që do të ishte e ndërgjegjëshme për këtë fakt, por kjo është gjallëri, një biznes i procesit të bazuar se nuk do të detyrojë vonë kurrë , të paktën jo kur është fjala për shoqërinë.Përveç kësaj, termi “demokraci” nuk i referohet shoqërisë,së njerëzimit, një grup apo diçka tjetër , por për njerëzit si individë. Ju mund të vëni në këtë mënyrë: “Unë e di, unë ndihem dhe unë le të jetë arsyeja që ne jemi të gjithë së bashku.” Dhe tani ajo mund të jetë e mundur që një ose në momente tjera ku ata vetë ose ajo kërkon me atë deklaratë, por ju jeni ende ju duke folur për shoqërinë apo njerëzimin.

Filozofia që deri tani ka qenë kuptimi i demokracisë për individët që jetojnë në një shoqëri të tillë të bëhet një i siguri e padiskutueshme, jo sigurisht si rezultat i edukimit, dhe sqarim për shkak të realitetit së performancës njerëzore. Kjo është filozofi që kërkon të mbetet e lirë nga e gjitha që është e përkohshme dhe të vendosur në nivel lokal. Në lidhje me demokracinë politike që definicioni është shumë i habitshëm.Filozofët që mirren me këtë definicion që natyrisht nuk është aq i hapur që të vënë të re asgjë. Kjo shpjegon pse ata u përpoqën ndonjëherë që për demokraci të flasin mirë, por ka ende shumë thirrje në dëm të filozofëve tonë! Funksioni i filozofisë nuk është krijuar apo promovuar diçka, për të treguar një histori, si histori të realitetit. Dhe ka marrëdhënie indiferent midis filozofisë dhe historisë, të paktën në kuptimin që cilësia e tregimit të është shqetësimi i plotë, por që ajo e lë atë se çfarë bëjnë njerëzit me historinë.

Kjo sigurisht i takon filozofëve ku do ta sjellin rastin. Por më shumë se kjo nuk është puna e tyre.Megjithatë, nuk e kuptojmë se verifikimi i realitetit dhe historisë në lidhje me konkluzionet që rezulton është një aktivitet thelbësor i rrezikshëm për jetën. Këto përfaqësime domethënë gjallëri të regjistruara, të vendosur për persona të kulturuar. Kjo është në kontrast me të gjitha aspektet duke lëvizur historinë e filozofëve. Kjo histori bie çdo dogmë, çdo interes, çdo qëllim,të përkohshmërisë dhe lokalitetit. Kjo do të thotë si një shkatërrim të definuar të jetës dhe e rregulluar se ajo do të mjafton të përceptohet me të drejtë si një kërcënim.

Story i mëparshëm

MPJ Maqedoni dënon dëmtimin e klubit bullgar në Ohër

Story i radhës

Kina regjistron numrin më të lartë të rasteve me COVID-19 që nga fillimi i pandemisë

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish