Gabimet më të mëdha që njerëzit bëjnë me vullnetin e tyre në testamente, sipas avokatëve

Testamenti juaj i fundit është një nga dokumentet ligjore më të rëndësishme që do të bëni ndonjëherë. Kjo ju lejon të drejtoni se ku dëshironi që prona juaj, kujdestaria dhe borxhet të shkojnë pasi të vdisni, dhe ju lejon të caktoni një ekzekutues për të përmbushur dëshirat tuaja.

Gabimet më të mëdha që njerëzit bëjnë me vullnetin e tyre, sipas avokatëve të pasurive të patundshme :

1. Ju caktoni bashkëekzekutues

Ju duhet patjetër të keni vetëm një ekzekutues. Shumë trashëgimlënës mendojnë me drejtësi, ata duan t’i bëjnë të gjithë fëmijët e tyre përgjegjës për administrimin e pasurisë, dhe kjo është një ide vërtet e keqe.

2. Ju besoni se një testament është gjithçka që ju nevojitet për të shmangur që të dashurit të shkojnë në gjykatë

Të besosh se vetëm një testament do të shmangë procesin e verifikimit është gabimi më i madh. Megjithëse një testament i vlefshëm mund të drejtojë përfundimisht se ku ndahen asetet, ai ka të ngjarë të mos shmangë procesin e verifikimit nëse ka pasuri të titulluara vetëm në emrin tuaj.

3. Jeni shumë të paqartë për sendet me vlerë sentimentale

“Ndonjëherë njerëzit thonë: “Për të gjithë fëmijët e mi, një pjesë e barabartë.” Por kjo nuk e lë domosdoshmërisht mundësinë që fëmijët të thonë: “Dua ta blej këtë pronë” ose “Unë dua këtë artikull specifik”.

4. Ju nuk e përditësoni vullnetin tuaj për të pasqyruar ndryshimet e jetës

Gabimi më i madh që njerëzit kanë kur bëhet fjalë për të bërë testamente ose plane pronash është dështimi i tyre për të përditësuar ato dokumente. Zakonisht rekomandohet që plani juaj i pasurisë të rishikohet çdo pesë deri në shtatë vjet.

5. Ju nuk lini udhëzime se ku të gjeni testamentin tuaj

“Kam pasur një klient që erdhi dhe tha: “Ne kemi drafte që ata e krijuan këtë, por ne nuk kemi prova që të tregojnë se ata në të vërtetë kanë nënshkruar dokumentet.’’

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Manchester City në bisedime të avancuara me mesfushorin portugez

Story i radhës

Finlanda dhe Suedia në NATO! / Ky është veprimi i fundit i Turqisë

Të fundit nga