Bytiqi: Importi i punëtorëve nga jashtë i domosdoshëm

Ka ardhur koha që ta hapim diskutimin për nevojën për fuqi shtesë punëtore në tregun e punës, thot zëvendës kryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi, për Bloomberg Adria.
Bytyqi tha se derisa punojmë në rikualifikimin e një grupi të caktuar të të papunësuarve në vend që t’i adaptojmë në nevojat e tregut, në mënyrë shtesë duhet të gjendet mënyrë që të plotësohet largimi i punëtorëve.
“Në tregun e punës ka mungesë të fuqisë punëtore dhe duhet t’i përgjigjemi kësaj sfide nëse dëshirojmë të kemi rritje të shpejtuar ekonomike”, tha Bytyqi.
Në pyetjen e Bloomberg Adria nëse në ato 14 për qind të papunë nuk mund t’i gjejmë kuadrot e kualifikuara, të cilat i kërkojnë kompanitë dhe prej aty merren në vend se që të kërkohet import të fuqisë punëtore, zëvendëskryeministri u përgjigj se në mënyrë primare fuqinë punëtore e kërkojmë nga ata të cilët janë kërkues aktivë të punës në vend, por konstatimi i të gjithëve është se ende kemi mungesë të fuqisë punëtore në disa sektorë dhe fuqi të specifikuar të kualifikuar punëtore.

Story i mëparshëm

Ministri i Brendshëm bullgar, Demerxhiev nesër në Shkup

Story i radhës

Rrahmani me Napolin fitojnë derbin e madh, thellojnë epërsinë në renditje

Të fundit nga