Armiku i Serbisë është e vërteta!

Shteti serb u formua jo parimisht nga një krijesë nomade që kishte ardhur nga Iraku në Rusi dhe nga aty si fukarenj ishin shpërndarë në Dardani për të punuar për një kafshatë buke. Më pastaj përmes të Perandorisë turke dhe Rusisë i bënë pronar të pasurive të Dardanëve. (Lexo romanin“Shërbëtori Jernej dhe e drejta e tij”).

Mbi bazën e gënjeshtrës së sofistikuar nga ASHAS dhe nga Kishat serbe arritën të fitojnë territore pa luftë me ushtri por me masakra ndaj popullatës civile, pasive dhe të pa mbrojtur, me gënjeshtra arritën të bëjnë histori edhe pse e tëra është e  rrejshme.

 Tani, njeri nga këta mjeshtër të shquar për këtë zeje të pa zakonshme për botën demokratike, është Millovan Drecun. Shqiptaret nuk arritën asnjë herë të deshifrojnë dhe kundër argumentojnë këto gënjeshtra serbe. Jo që nuk kanë argumente por që nuk merren me studimin e kësaj arme serbe shumë të rrezikshme, që nuk u  kushton shumë por ju ka  sjell shumë përfitime.

Akademitë tona të ASHA në Shqipëri, ASHAK në Kosovë dhe një gjysmë akademie në Maqedoni Veriore qoftë të pa përcaktuara, apo të pa guximshme por si do qoftë, jo të gatshme për të argumentuar të vërtetën historike të Dardanisë dhe dardanëve. Projekte të tilla Serbia ka organizuar në vazhdimësi dhe gjithmonë ka ngritur çështje të rrejshme për shqiptaret. Të gjitha ato që disa vite i ka propaganduar ishin projekte që i provojë më vonë mbi shqiptaret; shpërndau të pa vërteta për gjëja presion ndaj serbeve në kohën kur bënte presion shtetëror ndaj shqiptarëve në Kosovë dhe kudo në viset tjera ku jetoni shqiptaret.

Shpërndau të pa vërteta kundër shqiptarëve për gjëja dhunë kundër serbëve në kohën kur ushtronte dhunë shtetërore kundër shqiptarëve. Dreçun vazhdon më prodhimin dhe plasimin e këtyre gënjeshtrave që ta dezinformojë opinionin jo vetë në Serbi por edhe kudo në Botë. Ai i cili arriti të ofroj argumente para botës demokratike ishte Presidenti Kosovës Dr. Ibrahim Rugova. Enver Maloku dhe Xhemjal Mustafa. Në një rast Drecun qahet së një diplomat gjerman ia kishte përplasë në fytyrë të vërteten kjo gjë e kishte shqetësuar shumë.

”Serbet dehen dhe rrihen në mes veti, më pas i paraqesin si incidente ndëretnike.(shkruan gazeta kurir) boton Bota sot. Millovan Drecun kishte deklaruar së çdo 65 orë ndodhë nga një incident ndaj serbeve në Kosovë. Kjo është krejt e pa vërtetë. Por serbet në Kosovë i mbajnë më këtë lloji përkujdesje. Një kohë bukur të gjatë serbet propagandonin dhunën ndaj serbeve në Kosovë si diçka të pa durueshme edhe pse ajo nuk ndodhte.

Ata bënin presion mbi aktivistet shqiptarë të LKJ që ta dënojnë dhunën. Këta servil dënonin njerëzit  më eminent  të Kosovës , i largonin nga puna dhe madje edhe i burgosnin. Pastaj para bote shërbeheshin më dokumente (Ja shikoni ne nuk po i dënojmë këtë po e bëjnë vetë komunistet shqiptarë). Këtë gënjeshtër që të gjithë e dinin që ishte e pa vërtetë e përdornin për largimin e shqiptarëve nga Kosova. Pastaj ndanë nxënësit serb nga shkollat e përbashkëta dhe helmuan mbi 7000 nxënës shqiptarë me helme neuro-paralitike për mbulesë para bote i nxënësit artist që po luajnë rrolin e të helmuarit. Ekspertet ndërkombëtarë vërtetuan këtë krim të ndaluar më konventë ndërkombëtare.

Por opinioni ndërkombëtarë nuk veprojë. Këtë në Francë e kishte quajtur shumë të pa drejt Ministri i shëndetësisë se Francës Bernard Kushner i cili  në shenjë proteste kishte dhënë dorëheqje nga ky post. Rruga e mostrave të këtyre helmimeve ishte përcjell nga shërbimet sekrete serbe për të i ndërruar dozat dhe për të fshehur një krim kaq masiv. Tani edhe në këtë kohë Serbia në njërën anë vazhdon më turboprodhim të këtyre gënjeshtrave dhe më kërcenim me ushtri dhe armë afër kufirit të Kosovës. Me futjen grupeve të përziera të spiunëve rus dhe serb. Me organizimin e krimit të organizuar dhe përkrahjes së këtyre krimeve në emër të përkujdesjes se Serbisë për serbet në Kosovë. Drecun që është vetëm njeri nga kjo armatë serbe-ruse thekson që qëllimi i shqiptarëve është spastrimi etnik i Kosovës. Nuk përjashtohet ndonjë projekt serb që të fillojnë me nxitje të rebelimit të pakicës serbe në Kosovë dhe për ndonjë spektakël të shpërnguljes masive ashtu si i organizonin në vitet e tetëdhjeta.

Në anën tjetër shoqatat famëkeqe serbe vazhdojnë blerjen e grave në Shqipëri për të i martuar me serb rreth kufirit të Kosovës nga se gratë serbe janë lodhur nga këto eksperimente dhe nuk pajtohen të janë më qenieje instrumentale të politikës serbe. Ndërsa shqiptaret që vijnë nga Shqipëria nuk i njohin këto dredhi. Ato do të pendohen kur Serbia do të i përdor fëmijët e tyre (mish për top). Kur do të i futë në konflikt me shqiptarë. Në Serbi njeriu nuk ka vlerë nëse në se nuk i shërben serbit. Ndërsa fëmijët e ktyre shqiptareve kurrë nuk do të behën serb. Gjithmonë do të jenë shki, të pa dhimbshëm në shërbim të serbeve.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Story i radhës

Ambasadat e ShBA-ve, Britanisë dhe Gjermanisë hedhin poshtë konstatimet e Brnabiç se ata financojnë protestat në Serbi

Të fundit nga