8 pyetjet që duhet bërë para se të martoheni

A po mendoni të martoheni? Nëse përgjigja është pozitive, lexoni me kujdes 8 pyetjet që duhet t’i bëni bashkëshortit tuaj të ardhshëm

Jo, mos e bëj! Mos u martoni me të para se t’i bëni 8 pyetjet themelore për një martesë të suksesshme! Jo se ato janë një garanci, mos shpresoni për të, por ato mund të sqarojnë disa dyshime ose ndonjë shqetësim. Vendosni themele më të forta. Dashuria është e verbër, por me kalimin e viteve na sheh shumë mirë dhe kur mungojnë kushte të caktuara, marrëdhënia e një çifti mund të prishet.

“Gratë qajnë në ditën e tyre të martesës. Burrat më vonë”. (Boris Makaresko)

Perfekte fjalët e komedianit rus që përmbledhin në ironi të madhe, kurthet që takojnë shpesh njerëzit që vendosin të martohen! Sepse disa gjëra duhet domosdoshmërisht të theksohen, të zbulohen para martesës ose thjesht të jetohen së bashku.

Pyetje dhe statistikë

Në fakt, statistikat na japin konfirmim jo vetëm të rritjes së numrit të ndarjeve dhe shkurorëzimeve, por edhe të uljes së jetës mesatare të një martese. Kjo është arsyeja pse, përtej shakasë, është më e domosdoshme se kurrë, të mendohesh mirë përpara një hapi të tillë të rëndësishëm.

Këto 8 pyetje janë një udhë që mund të ndihmojë të gjithë ata që janë duke menduar të martohen ose të fillojnë një jetë së bashku:

Pyetje për mendimet e tij

Pse mendon se dëshiron ta kalosh jetën me mua?

Kjo pyetje është thelbësore sepse përgjigja siguron një pamje të vërtetë të nevojave sociale dhe psikologjike që partneri po kërkon në një lidhje. Në fakt, janë të shumta rastet kur kemi dëgjuar dhe lexuar në lidhje me çifte që vendosin të martohen, pa pasur një njohuri të vërtetë për ndjenjat e tyre. Të kuptuarit dhe njohja e pikave të forta dhe të dobëta të një personi, pranimi i tyre, është përgjigjja më e mirë për një zgjedhje si martesa.

Çfarë mendoni për mua dhe familjen tuaj?

E dyta nga 8 pyetjet është po aq e rëndësishme, por jo më shumë, sesa ajo e mëparshmja, veçanërisht kur partneri ka një lidhje të pabalancuar me familjen e tij. Disa statistika tregojnë se ligjet dhe aktet nënligjore, pak a shumë vullnetarisht, janë shkaqet e përfundimit të një martese. Një sqarim i ndërsjellë mbi familjen ndihmon për të bërë zgjedhjen për t’u martuar më të medituar dhe më të sinqertë.

Cilat janë qëllimet tuaja në jetë dhe cilat dëshironi të sakrifikoni?

Martesa është një zgjedhje që kërkon angazhim, fuqizon dhe vendos një person në një nivel të ndryshëm nga situata e tyre e mëparshme kur ishin vetëm. Pra, kuptoni nëse partneri i ka të qarta këto koncepte, veçanërisht kur sjellja e tij favorizon format e egoizmit, pasi në këtë mënyrë mbroheni nga surprizat e pakëndshme.

A jeni i gatshëm të përballeni me periudha të vështira?

Kjo pyetje nuk duhet të keqkuptohet. Nuk ka të bëjë me mbajtjen e duarve tuaja, por e dimë se e ardhmja nuk është gjithmonë fushë me lule. Në fakt, është e mundur që jeta të paraqesë vështirësi dhe momente krize, si në nivelin e çifteve ashtu edhe të punës. Prandaj, para se të martoheni, mund të jetë e dobishme të kuptoni se sa dikush është i gatshëm të ndajë në mënyrë të qetë çdo moment negativ. Dhe ai do të dijë të dojë dhe respektojë në shëndet dhe sëmundje…

A do të dini gjithmonë se si të më doni me kalimin e kohës?

Gjithnjë e më shumë njerëz dhe çifte, jetojnë momentin e fasadës idilike të një marrëdhënieje, sikur kjo të ishte një lloj selfie. Në fakt gjithnjë e më shumë çifte, zgjasin kohën e takimit, dhe ata ndahen sapo Photoshop fillon të mos maskojë më rrudhat! Në mënyrë metaforike, duhet të jemi të vetëdijshëm që martesa nuk është fotografi dhe se lidhja e një çifti shkon përtej paraqitjeve.

A mund të rriteni pranë meje?

Një pyetje themelore që përqendrohet në rrugën që një çift ka para tyre, pasi të martohen. Një udhëtim që përfshin qëllime dhe angazhim të vazhdueshëm, jo sepse martesa duhet të konsiderohet një garë me një qëllim, por një rrugë e përbashkët. E cila, si e tillë, paraqet sfida personale dhe në çift.

A do të dëshironit fëmijë dhe çfarë babai do të dëshironit të ishit?

Një pyetje që nëse bëhet në fillim të një marrëdhënieje, shmang çdo surprizë të keqe më vonë. Është një temë e rëndësishme dhe delikate, vendimtare për një martesë të suksesshme.

A do të më respektoni mua jo vetëm si bashkëshorte, por si grua dhe nënë?

Respekti duhet marrë në kuptimin më të gjerë të termit. Për hapësirat tuaja, idetë dhe pozicionet, që ëndrrat të realizohen dhe për ato që do të vijnë më vonë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Arta Nitaj provokon me gjoksin e ekspozuar në imazhet e fundit, teksa shijon jetën e natës në Tiranë

Story i radhës

U rizgjodh President i Italisë/ Balla uron Sergio Mattarellan: Model i shkëlqyer

Të fundit nga