Николовски за Финансии, Рендевски за Здравство: Избрани заменици министри од СДСМ

Филип Николовски да биде именуван за заменик министер за финансии, Владимир Рендевски за заменик министер за здравство, а Александар Бајдевски за заменик министер за информатичко општество и администрација. Тоа е предлогот за заменици министри од СДСМ на претседателот на партијата и премиер Димитар Ковачевски, за кој вечерва на онлајн седница донесе одлука партискиот Централен одбор.

ЦО на СДСМ, како што соопштија оттаму, вечерва го овласти Ковачевски да разговара со партнерите во Владата и парламентарното мнозинство за избор на заменици министри.

Од СДСМ велат дека Филип Николовски, кој е предложен за заменик министер за финансии, е независен финансиски и инвестициски експерт, со долгогодишно искуство во финансиите и инвестициското банкарство. Владимир Рендевски е доцент по хирургија и неврохирургија на катедрата на Медицинскиот факултет во Скопје, докажан хирург на Универзитетка клника за неврохиругија кој има објавено над 70 стручни трудови.

Александар Бајдевски, кој е и актуелне заменик министер за информатичко општество и администрација, е дипломиран економист во насоката финансиско сметководствен менаџмент

www.slobodenpecat.mk

Story i mëparshëm

UNICEF bën thirrje për solidaritet që shkollat në Maqedoni ​​të mbeten të sigurta dhe të hapura

Story i radhës

Shoqërimi i Vrenozit në polici/ Meta zbulon kush fshihet pas denoncimit

Të fundit nga