Stina e vjeshtës është mjaft e begatshme sa i përket ushqimeve.
Teksa moti fillon të ftohet dhe rritet numri i virozave dhe infeksioneve, janë disa ushqime që veçohen për imunitet më të mirë.
Mollët
Edhe në kohërat më të lashta është dëshmuar se mollët ndikojnë për një shëndet mjaft të mirë dhe rritjen e imunitetit. Ky frut është i mrekullueshëm për zemrën dhe për një dietë të balancuar.
Kërpudhat
Kërpudhat kanë qenë prej kohësh numri një në lindje për vlerat e tyre ushqimore dh tani këtë gjë e konfirmuan edhe Instituti i Kërkimeve në Japoni. Vjeshta është momenti i pikut të kërpurdhave, kështu që është kohë ideale për të përfituar nga të gjitha vlerat ushqimore që ato ofrojnë.
Kungujt
Kungujt janë një ushqim shumë i shëndetshëm dhe me plotë vlera ushqyes. Kungulli i pjekur është po ashtu i shijshëm dhe ideal për t’u konsumuar në vjeshtë.
Burimi: GAZETA.MK