Trençevska: Masat kundër krizës mbulojnë mbi 187,000 pensionistë

“Masat kundër krizës janë për qytetarët, veçanërisht për kategoritë më të cenueshme të qytetarëve në vend, përkatësisht pensionistët me pensione të ulëta, personat me aftësi të kufizuara, prindërit e vetëm dhe nxënësit, gjegjësisht nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme”, theksoi kryetari i Forumi i Gruas i LSDM-së dhe ministrja e Punës dhe Çështjeve Sociale të Politikës Jovana Trençevska në “Tema e ditës” në televizionin “Sitel”.

Ajo njoftoi se masat kundër krizës, me një vlerë prej 662 milionë euro, do të përfitojnë mbi 400 mijë qytetarë, duke përfshirë mbi 187,000 pensionistë me pensione të ulëta.

Trençevska theksoi se këto masa janë ndër të tjera për qytetarët në nevojë, duke përfshirë pensionistët me pensione deri në 14,000 denarë. Ata do të marrin ndihma prej 15,000 denarë të ndara për 5 muaj, me qëllim për të zbutur pasoja të krizës energjetike dhe rritjen e çmimeve të produkteve ushqimore.

Ministrja gjithashtu shpjegoi se masat nuk janë as elektorale as populiste, pasi disa prej tyre do të zgjasin deri në zgjedhje, disa deri në qershor dhe disa do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit. Trençevska shtoi se ky është një angazhim i qeverisë për të mbështetur kategoritë më të cenueshme të qytetarëve, duke mos e konsideruar këtë një veprim elektoral.

Përveç kësaj, ajo sqaroi se nxënësit e shkollave fillore dhe gjimnazistët nga familje me të ardhura deri në 50,000 denarë do të përfitojnë ndihma financiare prej 1,200 denarë dhe 1,800 denarë në muaj, përkatësisht. Kjo është një përpjekje për të ndihmuar familjet me të ardhura të ulëta dhe për të siguruar mbështetje në kushtet e situatës aktuale.

Në fund të intervistës, Trençevska theksoi se qeveria ka bërë rritje të pensioneve me 26 për qind që nga marsi i vitit 2022, duke vazhduar me politikat e tyre për të përmirësuar kushtet e jetesës së pensionistëve.

Story i mëparshëm

Shkrepje familjare e Këshillit Ministror të OSBE-së në Shkup

Story i radhës

Po mbërrin i ftohti polar, ngricë dhe borë, çfarë parashikohet për në fundjavë dhe në fillim të dhjetorit

Të fundit nga