Si të llogarisni datën e lindjes: Mjekët përmendin javët, ju përmendni muajt

Ja si të dini se kur do të vijë një bebe

Llogaritja e afatit të lindjes është më e thjeshtë nga sa mendoni. Gratë shtatzëna shpesh janë të hutuara rreth asaj sa shtatzënë janë.

Ato javë, muaj, data të lindjes, të gjitha ndonjëherë ngatërrohen në kokën tuaj, por për të parandaluar që kjo të ndodhë, ne ju sjellim mënyrën më të lehtë që mund të llogarisni se kur pritet ardhja e bebes suaj.

Është e rëndësishme të dini se kur keni pasur menstruacionet tuaja të fundit dhe më pas shtoni shtatë ditë në ditën e parë të saj, zbritni tre muaj dhe shtoni një vit. Ju keni një termin kur mund të prisni beben tuaj!

Ja si duket në shembull:

Dita e parë e menstruacioneve është 22 shtator 2022.
Shtoni 7 ditë dhe fitoni 29.9.2022.
Le të zbresim nga kjo tre muaj nga kjo dhe fitojmë 29 qershor 2022.
Dhe në fund shtojmë një vit, në mënyrë që afati i fundit për lindjen tuaj të jetë 29 qershor 2023.

Ajo që ende na dallon është se mjekët numërojnë shtatzënitë me javë, ndaj një shtatzëni e plotë për ta është 40 javë, që do të thotë plot 9 muaj. Nëse termini zgjatet, shtatzëna hyn edhe në muajin e dhjetë.

Ky term nuk do të thotë që ju do të lindni në atë ditë, sepse te shumë gra cikli nuk vjen në 28 ditë. Prandaj, ekziston një metodë tjetër përllogaritjeje, e ajo është se kohëzgjatja normale e shtatzënisë zgjat 294 ditë.

Ky rregull është i pranuar në vendet skandinave, ndaj mund të shërbejë si një udhëzues tjetër për afatin e lindjes.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Krivokapiq tregon pse vendosën sanksionet ndaj Rusisë

Story i radhës

Salah: Jemi shumë afër të fitojmë katër trofe këtë sezon

Të fundit nga