Si të keni një marrëdhënie më të mirë me ushqimin dhe trupin tuaj

Një marrëdhënie e mirë me trupin tuaj do të thotë ta respektoni dhe vlerësoni atë dhe të keni dëshirën për t’u kujdesur dhe ushqyer për të, jo për ta ndëshkuar. Vlerësoni atë që trupi juaj mund të bëjë, jo vetëm atë që duket.

Një marrëdhënie e mirë me trupin tuaj përfshin gjithashtu besimin që ai të bëjë atë që duhet të bëjë dhe të dini se do të ndryshojë ndërsa rriteni… që është në rregull! Një marrëdhënie e mirë me trupin tuaj nuk është të përpiqeni ta bëni atë të përshtatet me idealin që shoqëria na tregon.

Një marrëdhënie e mirë me ushqimin është të hani kur jeni të uritur dhe të ndaloni kur jeni të ngopur. Shihni ushqimin si ushqim, jo ​​numra, makro ose “të mirë” ose “të keq”.

Do të thotë të zgjidhni ushqimet që hani sipas indikacioneve tuaja të brendshme, jo për shkak të rregullave të jashtme. Një marrëdhënie e mirë me ushqimin është gjithashtu të hani atë që doni dhe të jeni në gjendje ta hani atë pa faj dhe turp.

Kur marrëdhënia juaj me ushqimin dhe/ose trupin tuaj nuk është e mirë, atëherë nuk ndiheni mirë vetë. Është e vështirë të bësh një jetë të mirë kur nuk je i kënaqur me pamjen tënde dhe kur je në ankth se çfarë të hash.

Pra, le të ndërmarrim disa hapa paraprak për të ndryshuar disa nga këto emocione. Këtu janë disa gjëra që mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni marrëdhënien tuaj midis ushqimit dhe trupit tuaj.

Trajtojeni trupin tuaj si diçka neutrale

Një parim i mirë për të dashur trupin tuaj është të mos e urreni atë, por as ta doni atë, ta shihni atë si diçka neutrale. Ju mund të jeni më të lumtur në një trup për të cilin ndiheni neutral, dhe kjo është në rregull.

Mësoni se çfarë është një dietë normale

Kultura e të ngrënit bazohet në dy shtylla: Të të bindë se sjellja jote e të ngrënit nuk është normale dhe të të bëjë të ndihesh se nuk je aq i mirë sa je.

Por kur e dini se çfarë është një dietë normale, mund të sfidoni kulturën e dietës. Një dietë normale është të hani në një mënyrë që ju kënaq si fizikisht ashtu edhe emocionalisht. Është t’i besoni vetes rreth ushqimit dhe të kuptoni se jo çdo vakt do të jetë më ushqyesi, dhe kjo është normale. Është të hash pa faj apo turp dhe të zgjedhësh ushqime që të bëjnë të ndihesh mirë.

Një dietë normale nuk është të ndjeni nevojën për të numëruar çdo kalori që hani ose të ndjeni se duhet të hani diçka që nuk dëshironi, “vetëm sepse është e shëndetshme”.

Kuptoni se ku jeni tani

Mendoj se një nga premtimet më të këqija që bën industria e dietave është se përmes një diete të caktuar dhe/ose ushtrimeve, ne mund të rivendosim trupin tonë më të ri. Kjo i bën shumë njerëz të ndjekin një qëllim të pakapshëm, sepse trupat tanë ndryshojnë ndërsa rritemi dhe ne duhet të jemi të lumtur për këtë.

Le të sqarojmë një gjë: Jeni në moshën që jeni dhe ky trup që keni pasur kur keni qenë më i ri i përket së shkuarës. Le të pajtohemi me këtë ide.

Nuk po ju them të bëni asgjë për të zbutur efektet e plakjes. Ajo që po them është të kuptoni se ku jeni tani dhe se ndryshimet që po kaloni janë normale dhe se çdo kompani apo person që ju thotë se suplementi magjik mund t’ju kthejë trupin tuaj 20 vjeçar gënjen.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Adrola Dushi urim special për ish-partnerin për lidhjen me Fifin

Story i radhës

Suedia dhe Finlanda pjesë e takimit të NATO-s

Të fundit nga