Si të dalloni një manipulues përpara se të godasë?

Sociopatët përbëjnë rreth 4% të popullsisë së SHBA-së, që është 1 në çdo 25 njerëz. Ashtu si shumica e problemeve të shëndetit mendor, sociopatia ekziston në të gjithë një spektër, kështu që jo të gjithë sociopatët janë vrasës serialë. Kjo është e mirë (sigurisht) sepse sugjeron se ka më pak vrasës të lirë, por do të thotë gjithashtu se sociopatët mund të jenë të vështirë për t’u identifikuar. Çdokush mund të jetë një objektiv, kështu që lexoni këshillat më poshtë për të mësuar se si të ndaloni sociopatët përpara sulmit.

Njihni shenjat

Jini të vetëdijshëm, pasi sociopatët mund të jenë dinak, kështu që duhet të njihni shenjat paralajmëruese, të cilat mund të përfshijnë:

– Mjeshtra të mashtrimit dhe manipulimit

– Ata flasin shpejt

– Luajnë rolin e viktimës

– Kërkues të hakmarrjes

– Personalitet dominues

– Mungesë ndjeshmërie

– Impulsivitet dhe sjellje e rrezikshme

Nëse kjo nuk funksionon, përdorni metodën WEB. Profesionistët e metodës me tre hapa rekomandojnë përdorimin e metodës së quajtur WEB për të matur shpejt nëse dikush ka tipare sociopatike, që nënkupton FJALËT, EMOCIONET dhe SJELLJEN e tij.

Fjalët e tyre

Jini të kujdesshëm ndaj përdorimit nga një person të “ekstremeve”, fjalëve jashtëzakonisht pozitive, fjalëve jashtëzakonisht negative ose kalimit midis sharmit ekstrem dhe kërcënimeve ekstreme.

Emocionet

Kanalizoni se si ndiheni për personin dhe besojini instinkteve tuaja. Kushtojini vëmendje emocioneve të forta si frika, pasioni dhe simpatia ekstreme.

Sjellja 

Është më e lehtë të dallosh një sociopat kur shpërfill fjalët e tij dhe qëndroni të fokusuar në sjelljen e tij. Kushtojini vëmendje sjelljes ekstreme që 90% e njerëzve nuk do ta bënin kurrë, veçanërisht nëse mbulohet shpejt me justifikime. Sociopatët e konsiderojnë veten të pafajshëm dhe rrallë thonë se u vjen keq nëse përdorimi i justifikimeve do t’i bëjë ata të duken mirë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Gjermania e gatshme të dërgojë më shumë trupa në Lituani

Story i radhës

Milani ultimatum dy titullarëve

Të fundit nga