Shaqiri: Nuk ka numër të madh të rasteve pozitive te nxënësit dhe mësimdhënësit në Maqedoni

Sot me prezencë fizile dhe me maska mbrojtësi filloi gjysmëvjetori i dytë në shkollat fillore dhe të mesme e që u shty për shkak të gjendjes me coronavirusin.

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri tha se padite do të këtë infromacionin se sa fëmijë dhe mësimdhënës janë të infektuar duke thënë se sipas të dhënave të drejtorëve, nuk bëhet fjalë për numër të madh.

“Sipas komunikimit të ministrisë me drejtorët, nuk ka numër të madh të rasteve pozitive te mësimdhënësit dhe nxënësit. Për mua e rëndësishme ishte fillimi i procesit arsimor”, tha Shaqiri.

Në lidhje me kërkesat e nxënësve që të ndjekin mësimi pa maska mbrojtëse, ministri Shaqiri tha se do të ketë takim me të gjitha palët që mendojnë ndryshe, por të gjitha protokollet, duke përfshirë edhe maskat janë rekomandime nga KSI dhe duhet të respektohen.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Shitja e ONE shkon për autorizim në Autoritetin e Konkurrencës

Story i radhës

Kovaçevski: Bashkëpunimi i mirë me bashkësitë fetare do të vazhdojë

Të fundit nga