Rusia rrit rekrutimin ushtarak për intensifikim të luftës në Ukrainë

Rusia po rrit rekrutimin e saj ushtarak, që mund të ketë një kosto të madhe për vendin në të ardhmen, thanë ekspertët të shtunën ndërsa ministri rus i mbrojtjes udhëzoi trupat që të “intensifikojnë më tej” luftën në Ukrainë.

Instituti për Studimin e Luftës, tha se Rusia “ka nisur një përpjekje në shkallë të gjerë për të formuar batalione vullnetare” nga i gjithë vendi me “njësi të reja vullnetare që raportohen çdo ditë”.

Batalionet e reja pritet të përbëhen secili nga rreth 400 burra midis moshës 18 dhe 60 vjeç, të cilët do të caktohen në punë të ndryshme, duke përfshirë njësitë e pushkëve të motorizuara, tanket dhe njësitë e këmbësorisë detare, sipas grupit të ekspertëve.

“Rekrutëve nuk u kërkohet të kenë shërbimin e mëparshëm ushtarak dhe do t’i nënshtrohen vetëm 30 ditë trajnime përpara se të vendosen në Ukrainë”, shkruante në analizën e saj think tank.

“Kjo lëvizje ka të ngjarë të prodhojë ‘ushtarë’ me cilësi më të ulët se rekrutët normalë në ushtrinë ruse me çmime afërsisht me çmimet e ushtarëve profesionistë”.

Think-tanku vuri në dukje se përpjekja e rekrutimit “ka të ngjarë të jetë e shtrenjtë” dhe se pagat për rekrutët e rinj në përgjithësi fillojnë nga rreth 3,000 dollarë në muaj për ushtar, ose rreth 1.2 milion dollarë në muaj për njësi me 400 persona.

Rekrutët ka të ngjarë të marrin statusin e veteranit dhe përfitime për të shërbyer në Ukrainë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Përse qentë vrapojnë pas maceve?

Story i radhës

Nesër ndryshon moti, priten reshje shiu

Të fundit nga