Pse duhet të dini rrugën tuaj të jetës dhe numrat e fatit

Ndoshta keni zbuluar se numri 4 duket se ju shfaqet gjithmonë në një mënyrë me fat, ose gjithmonë shihni numrin 1 që përsëritet në botë. Sido që të jetë, është e vështirë të mohohet se modelet numerike duket se na paraqiten në mënyra mistike. Studimi i këtij fenomeni është numerologjia.

“Numerologjia është një shkencë e lashtë mistike që i atribuon numrave kuptim më të thellë”, shpjegon Josh Siegel, një numerolog që ka qenë në praktikë për më shumë se dy dekada. “Filozofia e tij thotë se të gjitha gjërat mbajnë një dridhje unike duke përfshirë qeniet njerëzore. Numerologjia moderne mund të përdoret si një mjet i fuqishëm vetë-ndihmës që mund të sigurojë njohuri dhe drejtim.”

Për shembull, mund të marrësh emrin dhe datën e lindjes dhe t’i përmbledhësh në një kod numerik që do të identifikojë karakteristikat unike dhe madje edhe mësimet e jetës, thotë Siegel. Dhe kjo është vetëm një teknikë që duhet mbajtur parasysh ndërsa eksploroni numrat tuaj të rëndësishëm. Këtu, Siegel shtjellon bazat e numerologjisë, lloje të ndryshme numrash që mund të ofrojnë inteligjencë të vlefshme, si dhe fuqinë dhe kuptimin e secilit numër.

Nga erdhi numerologjia

Numerologjia i ka rrënjët në filozofitë që datojnë mijëra vjet në Egjiptin e lashtë, Sumerin dhe Indinë, shpjegon Siegel. “Numrat u përdorën në mënyrë universale për të përshkruar forcat hyjnore në natyrë”, thotë ai. Por rreth vitit 2500 para Krishtit, filozofi grek dhe matematikani i hershëm, Pitagori – i njëjti pas Teoremës së Pitagorës që mësuat në klasën e matematikës – mësoi se të gjitha gjërat dridhen në numrin e tyre dhe madje edhe planetët rezonojnë në frekuencën e tyre. “Thuhej se Pitagori kishte mësuar njohuri të shenjta nga udhëtimi i tij në Egjipt”, thotë Siegel. “Megjithëse jeta e tij është bërë diçka legjendë, traditat i japin atij disa nga matematika, gjeometria dhe madje edhe zhvillimi i muzikës perëndimore më të hershme”.

Cili është numri juaj i rrugës së jetës në numerologji dhe si ta llogaritni atë

Një nga mënyrat e para që mund të filloni të punoni me numerologjinë në jetën tuaj është duke përcaktuar numrin tuaj të Rrugës së Jetës, i cili mund t’ju japë një kuptim se në çfarë është fokusi juaj në këtë jetë. “Në të vërtetë nënkupton një sfidë me të cilën keni lindur që nxjerr në pah cilësitë që lidhen me numrin”, shpjegon Siegel.

Për shembull, nëse numri juaj i Rrugës së Jetës është 8, ju mund të luftoni me vetëvlerësimin ose fuqizimin, por ndiheni të detyruar të jeni një shef në karrierën tuaj, duke konkurruar për pozicione ekzekutive ose duke filluar biznesin tuaj. “Me kalimin e kohës, Rruga 8 e Jetës mund të mësojë të kapërcejë pengesat dhe të mishërojë forcën e natyrshme në numrin e rrugës së tyre”, shpjegon Siegel.

Me fjalë të tjera, ne jemi këtu për të marrë në konsideratë cilësitë e numrit tonë të Rrugës së Jetës dhe për ta endur atë në punën tonë, si dhe të përpiqemi të shfaqim cilësitë e tij më të larta në jetën tonë të përditshme. Me pak fjalë, është një pjesë integrale e rritjes sonë, vëren Siegel.

Si të përcaktoni numrin tuaj të rrugës së jetës

Për të përcaktuar numrin tuaj të Rrugës së Jetës:

Mblidhni veçmas muajin dhe ditën e datës së lindjes dhe më pas shtoni vitin si numër të veçantë. Për shembull, data e lindjes 20.11.1985 do të llogaritet në këtë mënyrë: Mblidhni së bashku muajin dhe ditën 11 + 20 = 31. Mbajeni mënjanë numrin 31.

Tani, mblidhni të gjithë numrat e vitit të lindjes. Duke vazhduar me të njëjtin shembull, 1+9+8+5 = 23.

Më pas, mblidhni numrin që është përftuar nga dita dhe muaji i lindjes me numrin që keni arritur për vitin e lindjes. Në këtë rast, ju do të merrni 54.

Tani mblidhni dy shifrat së bashku për të krijuar një numër të vetëm. Në këtë rast, 5+4 = 9, pra personi ka numrin 9 si numër të Rrugës së Jetës. Dhe në numerologjinë më të avancuar, do ta shkruani si 54/9, shpjegon Siegel.

Cili është fati, ose aftësia natyrore, numrat dhe si t’i llogaritni ata

Ju gjithashtu mund të përdorni emrin tuaj të plotë – nga certifikata juaj e lindjes – për të dalë me numrin tuaj Destiny. Siegel thotë se është paksa një term i vjetëruar, sepse numri me të cilin keni dalë nuk ka të bëjë saktësisht me fatin tuaj. Në vend të kësaj, është tregues i talentit tuaj të lindur. Për këtë arsye, Siegel e quan atë numër “Aftësia Natyrore”.

“Ai përfaqëson aftësi që janë të natyrës së dytë, të cilat ju thjesht dini t’i bëni”, shpjegon Siegel. Me fjalë të tjera, nuk ka të bëjë me diçka që ju duhet të mësoni ose të futni në jetën tuaj si numri i Rrugës së Jetës. Dhe për suksesin dhe përmbushjen më të madhe, ju dëshironi të punoni me numrin e Rrugës së Jetës dhe me numrin e Aftësisë Natyrore.

Si të përcaktoni numrin tuaj të fatit ose numrin e aftësisë natyrore

Para së gjithash, kini parasysh se çdo shkronjë shoqërohet me një numër. Këtu është fleta e mashtrimit për këtë: A=1, B=2, C=3, D=4, E=5, F=6, G=7, H=8, I=9, J=1, K=2 , L=3, M=4, N=5, O=6, P=7, Q=8, R=9, S=1, T=2, U=3, V=4, Ë=5, X =6, Y=7, Z=8.

Tani, merrni emrin tuaj të plotë. Supozojmë se është SAMANTHA BELL. Kjo do të rezultojë në 1 1 4 1 5281 për emrin dhe, për mbiemrin, 2533.

Mblidhni numrat e secilës shkronjë të emrit: Samantha është 1+1+4+1+5+2+8+1 = 23. Mbiemri është 2+5+3+3 = 13.

Më pas, mblidhini së bashku 23 + 13 = 36.

Mblidhni së bashku dy shifrat për të krijuar një numër të ri. 3 + 6 = 9, që do të thotë se Samantha ka një numër 9 të Aftësisë Natyrore (ose Fatit). Mund të shkruhet gjithashtu 36/9, vëren Siegel.

Numrat kryesorë, të përcaktuar

Ka disa numra dyshifrorë që numerologët nuk do t’i përmbledhin në një shifër të vetme dhe ata njihen si Numrat Master. Këta numra të veçantë premtojnë shumë, por mund të testojnë ata që i mbajnë në grafikun e tyre numerologjik, shpjegon Siegel.

Në thelb, ata janë duke përsëritur numra dyshifrorë si 11, 22, 33, etj. deri në 99. “Ato mbartin intensitet për shkak të efektit të dyfishimit dhe e sfidojnë personin të ngrihet në potencialin e qenësishëm të numrit”, shpjegon Siegel. “Për shembull, një 66 (i shkruar 66/12/3) mund të japë talent të madh në artet krijuese ose dhurata në një profesion shërues. Megjithatë, mund ta bëjë një person mjaft të ndjeshëm dhe tepër idealist”. Nëse keni një numër Master, ju kërkohet të punoni në mënyrë konstruktive me aftësitë dhe talentet e dhëna ndërsa mësoni se si të trajtoni sfidat që vijnë nga një ndikim i fuqishëm, thotë Siegel.

Çfarë do të thotë çdo numër në numerologji

Këtu është analiza për rëndësinë e çdo numri, e cila mund të përdoret kur jeni duke punuar me ndonjë nga llojet e numrave të mësipërm.

1

“Numri 1 lidhet me ata që udhëheqin dhe krijojnë rrugën e tyre”, vëren Siegel. Njerëzit që e kanë këtë numër si Rrugë të Jetës ose numër Aftësie Natyrore duhet të jenë pionierë në krahasim me ndjekësit. “Ata mund të zhvillojnë besimin përmes veprimit të pavarur dhe vendimtar dhe duke zotëruar cilësitë e tyre unike”, thotë Siegel.

Fjala kyçe e numrit 1: Origjinalitet.

2

“Numri 2 përfaqëson tipa shumë intuitiv që mund të ndërtojnë në mënyrë efektive ura”, shpjegon Siegel. “Ata zakonisht mund të lexojnë njerëz dhe janë të talentuar të dinë se si të arrijnë të tjerët. Ata mund të kenë njohuri dhe zbulime rreth jetës që mund t’i ndajnë për të frymëzuar. Ata duhet të mësojnë kufijtë dhe si të thonë jo”.

Fjala kyçe e numrit 2: Bilanci.

3

Në astrologji, shtëpia e tretë ka të bëjë vetëm me komunikimin, dhe në numerologji, nuk është larg. “Numri 3 përfaqëson të gjitha format e shprehjes krijuese dhe shumë nga ata që mbajnë këtë numër janë natyrshëm të talentuar”, shpjegon Siegel. “Ky numër mund t’i japë hijeshi dhe miqësi personalitetit. Mund të ketë edhe talent dhe shërim përmes shkrimit dhe të folurit publik”.

Fjala kyçe e numrit 3: Autenticiteti.

4

Pragmatike, e ndjeshme, e organizuar? Atëherë, ndoshta 4 është numri juaj i Aftësisë Natyrore. “Numri 4 është ndërtuesi praktik që i bashkon gjërat dhe i realizon”, shpjegon Siegel. “Ata janë zgjidhës të problemeve logjistike, të cilët kanë një mendje analitike që është e orientuar për strategjinë dhe bashkimin e planit.” Është e rëndësishme që 4-at të mos punojnë tepër, të stresohen ose të mos i fshehin emocionet e tyre.

Fjala kyçe e numrit 4: Stabiliteti.

5

Nëse jeni aventurier, rrezikues spontan, mund të jeni një 5. “Numri 5 është shpirti më i lirë nga të gjithë numrat”, thotë Siegel. “Ata kanë një dashuri për udhëtimet dhe janë zakonisht të shqetësuar”.

Personat që kanë numrin 5 janë komunikues të fortë që zakonisht shkëlqejnë në shitje, marketing, markë ose çdo gjë brenda industrisë së komunikimit. “Ata kanë shqetësime për të qenë të bllokuar, gjë që mund të komplikojë marrëdhëniet dhe të shkaktojë një shkallë të lartë qarkullimi në karrierë”, shpjegon Siegel.

Fjala kyçe e numrit 5: Liria.

6

Ashtu si shtëpia e gjashtë në astrologji, e cila drejtohet nga Virgjëresha e orientuar drejt shërbimit dhe super komunikuese, numri 6 gjendet në tabelat e artistëve dhe atyre në shërbim. “Llojet e artistëve mund të punojnë në dizajn, arte të bukura, estetikë, muzikë etj.”, vëren Siegel. “Llojet e shërbimeve mund të funksionojnë në kanalet terapeutike, shërbimin social, modalitetet e shërimit, ndihmën e komunitetit etj. Ata kanë një formë të thellë dhe të përkushtuar dashurie për të dhënë dhe dashur partnerët dhe familjen e tyre pa kushte”. Thënë kështu, njerëzit që mbajnë numrin 6 mund të luftojnë me vetëpranimin dhe e kanë të vështirë të pranojnë dashurinë nga të tjerët.

Fjala kyçe e numrit 6: Pranimi.

7

“Numri 7 rregullon dijen dhe të vërtetën”, shpjegon Siegel. Është një numër misterioz që nxit një kuriozitet të thellë. Kur ky numër është i dukshëm, inteligjenca natyrore e personit do të nxisë specializimin në një fushë ose të bëhet ekspert në atë që bëjnë. Disa mund të jenë skeptikë, por të tjerë mund të shfrytëzojnë dhuntitë shpirtërore.” Personat që kanë 7-ën si numër fati janë mësues, trajnerë, këshilltarë dhe konsulentë. “Shumë e kanë të vështirë t’u besojnë të tjerëve dhe mund të kenë përjetuar tradhti nga e kaluara e tyre,” vëren Siegel.

Fjala kyçe e numrit 7: E vërteta.

8

“Numri 8 përfaqëson ambicien, nxitjen dhe nevojën për të arritur në fushën materiale”, vëren Siegel. “Ata që mbajnë këtë numër duket se tërheqin si pozita të autoritetit ashtu edhe paga më të larta. Ata kanë zgjuarsi biznesi dhe janë menaxherë apo drejtues natyralë. Shumë prej tyre kanë një marrëdhënie dashurie/urrejtjeje me paranë dhe pushtetin”. Udhëtimi i tyre ka të bëjë me atë që i motivon vërtet dhe të arrijnë vetëvlerësimin e brendshëm.

Fjala kyçe e numrit 8: Fuqizimi.

9

“Numri 9 është shifra e fundit e numrave njëshifror dhe përfaqëson një plotësim”, shpjegon Siegel. “Ka urtësi, mirëkuptim dhe dhembshuri. Ata dëgjojnë thirrjen për të arritur shoqërinë dhe për të bërë ndryshimin. Ata janë humanitarë dhe me ndërgjegje sociale. Shumë punojnë gjithashtu me publikun ose masat”.

Fjala kyçe e numrit 9: Dorëzimi.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Moska u vendosë sanksione disa zyrtarëve të lartë të BE-së

Story i radhës

Laporta në Madrid për Moratën

Të fundit nga