Programi edukativ thotë se ky serial i famshëm po dëmton fëmijët tanë

Euforia është një nga përshkrimet më polarizuese të përdorimit të drogës në televizion tani dhe D.A.R.E. ka diçka për të thënë në lidhje me të. Programi i Edukimit për Rezistencën ndaj Abuzimit me Droga kohët e fundit kritikoi serialin HBO për glamorizimin e drogës, seksin anonim dhe më shumë.

Grupi i edukimit kundër drogës, i themeluar gati 40 vjet më parë, lëshoi një deklaratë në fund të muajit të kaluar për të paralajmëruar kundër dramës së egër të adoleshentëve, tani në sezonin e saj të dytë, që ka përshkruar “në mënyrë të gabuar” përdorimin e drogës në shkollën e mesme.

Zendaya, aktorja në serial, që atëherë ka dalë për të mbrojtur shfaqjen në një intervistë të re me Entertainment Weekly.

“Shfaqja jonë nuk është në asnjë mënyrë një tentativë për t’i mësuar njerëzit se si të jetojnë jetën e tyre ose çfarë duhet të bëjnë. Sido që të jetë, ndjenja pas ‘Euforisë’, ose çfarëdo që ne gjithmonë jemi përpjekur të bëjmë me të, është të shpresojmë që t’i ndihmojmë njerëzit të ndihen pak më pak të vetëm në përvojën dhe dhimbjen e tyre”, tha aktorja për gazetën. “Dhe ndoshta ndihen sikur nuk janë të vetmit që po kalojnë ose po merren me atë që kanë të bëjnë.”

Por D.A.R.E. ka thënë se shfaqja në thelb normalizon abuzimin me drogën e adoleshentëve duke e përshkruar atë si një aktivitet tipik jashtëshkollor midis gjimnazistëve.

“Në vend që të çojë përpara dëshirën e secilit prind për t’i mbajtur fëmijët e tyre të sigurt nga pasojat potencialisht të tmerrshme të abuzimit me drogën dhe sjelljeve të tjera me rrezik të lartë, drama televizive e HBO, ‘Euphoria’, zgjedh të lavdërojë në mënyrë të gabuar dhe të përshkruajë gabimisht përdorimin e drogës, varësinë nga nxënësit e shkollave të mesme. seksi anonim, dhuna dhe sjellje të tjera shkatërruese si të zakonshme dhe të përhapura në botën e sotme“, DARE tha në një deklaratë për TMZ. 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Armenia arreston 19 persona nën dyshimin për spiunazh

Story i radhës

Media malazeze përmend edhe Kosovën për një arsye!

Të fundit nga