Panovski: Kur të ngrohet moti të gjithë fëmijët duhet të infektohen në mënyrë të kontrolluar

Ambasada e fëmijëve Megjashi, mikrobiologu Nikolla Panovski dhe mjeku Zllate Mehmedoviq kërkojnë që të rishqyrtohet vendimi për fillimin e gjysmëvjetorit të dytë me prezencë fizike.

Në një debat të organizuar nga Ambasada e Fëmijëve, u diskutua për vendimin e Qeverisë për fillimin e ardhshëm të gjashtëmujorit të dytë.

Ekspertët kundërshtojnë vendimin e qeverisë për të nisur gjysmën e dytë të vitit me 1 shkurt me prezencë fizike. Sipas ekspertëve, fëmijët duhet të mbajnë ende maska ​​në klasa.

Ata shtojnë se të gjitha hulumtimet botërore kanë treguar se maska ​​nuk ndikon në shëndetin e fëmijëve.

“Do të ishte ndoshta më mirë që të fillonim online nga 1 shkurti në dy javët e ardhshme dhe ta diskutojmë më tej pasi të shohim se si do të zhvillohet situata epidemiologjike,” tha Mehmedoviq.

Mikrobiologu Panovski mendon se është mirë të shtyhet semestri i dytë dhe se është mirë që në fillim nxënësit e vegjël të mbajnë maska të cilët janë ​​më të disiplinuara, por kur të ngrohet të gjithë të infektohen në mënyrë të kontrolluar.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Negociatat me Bullgarinë, Osman sot raporton para deputetëve

Story i radhës

Vetëdijshëm për rrezikun e madh të burokratizimit

Të fundit nga