Miratohen ndryshimet ligjore në Qeveri që paga minimale të jetë 18 mijë denarë

Qeveria e Maqedonisë së Veriut në seancën e sotme i miratoi ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për pagë minimale në pajtim me vendimet e Këshillit socio-ekonomik.

“Me këto ndryshime me të cilat shuma më e vogël e pagës minimale duke filluar nga paga e marsit nuk mund të jetë më e vogël se 18.000 denarë, në kornizë ligjore janë vendosur dhe sjellë ndryshime për harmonizim të rregullt vjetor të pagës minimale me 50 për qind të rritjes vjetore të pagës mesatare dhe 50 për qind të rritjes së shpenzimeve për jetesë.

Si edhe kriteri sipas së cilit lartësia e pagës minimale nuk do të jetë më e ulët se 57% e pagës mesatare të publikuar sipas Entit Shtetëror për Statistikë”, kumtoi shërbimi për shtyp i Qeverisë.

Ndryshe, punëdhënësit janë shprehur kundër vendimit që paga minimale në Maqedoni të jetë 18 mijë denarë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Георгиевски: Треба да си ја ревидираме историјата и да го смениме односот кон Бугарија

Story i radhës

Baerbocku këmbëngul në respektimin e marrëveshjeve të Minskut gjatë një vizite në front

Të fundit nga