LSDM shprehet se mbështet një njësi zgjedhore, por ligji duhet të arrihet me konsensus

Deputetja nga radhët e LSDM-së, Snezhana Kalleska Vançeva u shpreh se LSDM mbështet një njësi zgjedhore dhe se një gjë e tillë është e nevojshme për demokracinë parlamentare.

Ajo theksoi se duke marrë parasysh kushtet shoqërore dhe ekonomike dhe nivelin e zhvillimit të demokracisë, shumë më e përshtatshme do të ishte një njësi zgjedhore.

“Qëndrimi ynë dihet se për çdo ndryshim në Kodin Zgjedhor nevojitet konsensus nëse bëhet fjalë për ndryshime të mëdha”, tha Kalleska Vançeva duke shtuar se krahas legalitetit, duhet të sigurohet edhe legjitimiteti

Sipas saj është koha që të hapet debat në lidhje me këtë dhe se për një çështje të tillë nevojitet përfshirja edhe e ekspertëve dhe njerëzve të pavarur që kanë ekspertizë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Kovaçevski takon kryetaren e Parlamentit Evropian

Story i radhës

Мерки притвор за уапсените во вчерашната акција за трговија со прекурсори

Të fundit nga