Leckat e kuzhinës janë më të vështirat për t’u larë, ato kanë gjithmonë shenja gatimi.
Megjithatë, në këtë mënyrë ju mund të hiqni përgjithmonë shenjat e yndyrshme dhe t’i bëni leckat tuaja të shkëlqejnë sërish si të reja.
Leckat e kuzhinës mund të jenë të pastra me gaz nëse i lani në këtë mënyrë:
Ju duhet:
1 tenxhere e madhe me 10 litra plot me ujë
2 lugë gjellë vaj gatimi
5 lugë zbardhues rrobash
1 gotë pluhur larës
2 lugë gjellë sodë buke
Ngrohni ujin në një tenxhere derisa të vlojë dhe më pas fikeni sobën. Përzieni përbërësit e tjerë, derdhni në ujë dhe fusni leckat. Mbulojeni tenxheren dhe lëreni ujin të ftohet. Më pas nxirrni leckat, i fërkoni pak dhe i shpëlani.
Mund t’i lagni edhe në një enë me ujë të pastër (në të cilin keni tretur 2 lugë sodë buke) dhe t’i lini për disa orë.
Rezultatet do t’ju habisin.