Kuptimi që mban pas vetes lulja e quajtur kala

Kala është një lule jashtëzakonisht elegante, e pranishme në shumë shtëpi, festa, madje edhe në momente të trishtuara.

Me ditët e para të pranverës, kala pushton me bukurinë e saj të pabesueshme dhe pakkush e di se cila është simbolika e kësaj luleje.

Kala në shtëpi është simbol i dashurisë, besnikërisë dhe lidhjes mes partnerëve dhe është një dhuratë ideale për përvjetorin e martesës. Në një kuptim më të gjerë, kuptimi i kala është pastërtia, shenjtëria dhe besnikëria, kështu që lulja e bufit lëshon vërtet një energji të këndshme paqeje.

Më shpesh përdoren zambakët e bardhë, por sipas simbolizmit, çdo nuancë e kësaj lule ka një kuptim të veçantë:

E bardha përfaqëson pastërtinë, besnikërinë, pafajësinë dhe shenjtërinë.

Vjollca përfaqëson sharmin, prestigjin dhe pasionin.

E verdha nënkupton mirënjohje dhe përkushtim.

E kuqja përfaqëson guximin dhe bukurinë.

Roza simbolizon admirimin dhe respektin.

E zeza përfaqëson elegancën dhe misterin.

Dasma: Duke qenë se lulja kala do të thotë pastërti dhe pafajësi, ajo shfaqet shpesh në dasma. Megjithatë, është një lule e bukur që mund t’ia dërgoni si dhuratë një çifti të ri të martuar, por edhe ta sillni në shtëpi si një simbol të dashurisë pa kushte.

Përvjetorët: Besohet se për gjashtëvjetorin e martesës kala blihet gjithmonë për të sjellë lumturi, por është edhe një dhuratë e përshtatshme për përvjetorin, sado çifte të jenë të martuar.

Pashkët: Është simbol i ringjalljes dhe jetës së re, dhe si lule pranvere, kala është gjithmonë një nga dekorimet kryesore për këtë festë të gëzueshme.

Dita e Shën Valentinit: Në këtë situatë rekomandohet të jepni zambakë kala rozë dhe të kuqe.

Mirënjohje: Në këtë situatë, duhet të blini kala të verdhë dhe t’ia jepni personit që e ka kuptimin për ju. Gjithashtu, kur jeni mirënjohës për situatat e mira në jetë, mund ta dekoroni shtëpinë tuaj me kala.

Funeralet: Kala përdoret edhe në ngjarje të trishtueshme, si një lloj ngushëllimi, mbështetjeje dhe simbol i jetës së re, ringjalljes – fitorja e jetës mbi vdekjen.

Nëse dëshironi të bashkoni një buqetë apo kompozim me zambakë kala, trëndafilat romantikë dhe elegantë do të ishin kombinimi perfekt me këtë lule. Kala e bardhë si simbol i energjisë së pastër dhe besnikërisë dhe trëndafilat rozë që përfaqësojnë romancën, butësinë, emocionet e bukura, sigurisht që do të sjellin energji të mrekullueshme në shtëpinë tuaj.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Presheva e uron Agim  Ademi për mandatin e ri

Story i radhës

BE-ja pranon sanksione të mëtejshme për të ‘sakatosur’ financat ruse

Të fundit nga