Kopshtet do ta vazhdojnë kujdesin për parashkollorët edhe gjatë grevës së paralajmëruar

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale kumtoi se të gjitha institucionet parashkollore do të vazhdojnë ta realizojnë veprimtarinë e tyre për përkujdesin dhe edukimin e fëmijëve edhe gjatë grevës së paralajmëruar.

Në pajtim me Konventën për të drejtat e fëmijës, dispozitat në Kushtetutën e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ligjin për mbrojtjen e fëmijëve në Republikën e Maqedonisë së Veriut është e drejtë e patjetërsueshme e fëmijëve t’u ofrohet përkujdes dhe edukim në institucionet parashkollore si një formë e mbrojtjes së fëmijëve. Sipas Ligjit për mbrojtjen e fëmijëve, në institucionet parashkollore për fëmijë, kryerja e veprimtarisë së përkujdesit dhe edukimit të fëmijëve parashkollorë nuk guxon të ndërpritet përveç rasteve emergjente (fatkeqësi natyrore, epidemi etj.), për të cilat vendos themeluesi, dhe pasi paraprakisht me pëlqimin e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, por jo gjatë grevës, potencojnë nga Ministria.

Me rastin e grevës së paralajmëruar nga SASHK dhe në institucionet parashkollore ndërsa e cila e drejtë është e drejtë e garantuar e punëtorëve sipas Kushtetutës, gjatë realizimit të së drejtës për grevën e të punësuarve siç theksojnë nga Ministria, obligohen të sigurojnë përkujdes të papenguar dhe edukimin e fëmijëve të moshës parashkollore.

 

Përkujdesi për më të vegjlit është prioritet, ndërsa mbrojtja e të drejtave të tyre, përgjegjësi e jona e përbashkët, qëndron në kumtesën e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Story i mëparshëm

Shkatërrohet një depo municioni në Ukrainën qendrore

Story i radhës

Osmani: ” Integrimi i Ballkanit Perëndimor është investim gjeostrategjik në sigurinë evropiane”

Të fundit nga