Kirgistani shkarkon 21 doganierë si pjesë e përpjekjeve për të luftuar korrupsionin

Gjithsej 21 punonjës të Shërbimit Doganor Shtetëror të Kirgistanit (SCS) janë pushuar nga puna.

Shërbimi kreu një hetim të brendshëm për të zbatuar udhëzimet e presidentit për luftimin e korrupsionit.

“Janë zbuluar fakte të shkeljeve të rënda disiplinore dhe korrupsionit nga zyrtarët. Njëzet e një punonjës, përfshirë inspektorë dhe drejtues, u pushuan nga puna për humbje të besimit. Për 13 punonjës u zbatuan sanksione të rrepta disiplinore. Materialet e hetimit të brendshëm i kaluan pranë autoritetet përkatëse”, thuhet në njoftimin e Shërbimit Doganor Shtetëror.

Periudha e punës e mbuluar nga hetimi i brendshëm nuk është specifikuar.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Blerona Zeqiri e bën dimrin verë me imazhet e fundit

Story i radhës

​26 vjet nga rënia heroike e Jasharëve, sot nis Epopeja

Të fundit nga