Këto fjalë të sinqerta çdo adoleshente duhet të i dëgjojë nga nëna

Sipas një studimi, lidhja në mes një nëne dhe vajze është lidhja më e fortë në botë.

Në fakt, kur vjen puna tek vajzat, një nënë është në gjendje të lexojë brenda rreshtave dhe të e dijë se çfarë është duke ndodhur në kokën e e fëmijës së saj. Ja pse, përgjatë adoleshencës, vajzat fillojnë të kërkojnë pavarësinë duke i larguar nënat.

Përgjatë kësaj faze është shumë me rëndësi të jeni sa më të sinqertë me fëmijën. Ata mund të mos e dinë atë, por ata gjatë gjithë kohës kanë nevojë për udhëzimin tuaj, raporton “Bright Side.

Në këtë artikull, do i gjeni të përmbledhura disa gjëra të sinqerta që çdo nënë duhet t’ia thotë vajzës përgjatë adoleshencës.

“Përrallat janë një gënjeshtër”

Filmat për adoleshent dhe romanet romantike që i lexon, të gjitha janë gënjeshtër. Në asnjë pikë të jetës tënde nuk do të takohesh në Zotin. Perfekt, të bini në dashuri, të bëni fëmijë dhe të jeni përgjithmonë të lumtur.

Bota nuk është aq e lehtë, dhe asgjë nuk është perfekte, por ti vetë mund ta krijosh definicionin e perfektës.

“Nuk dua asgjë nga ti”

Nuk dua që ti të mendosh që dua diçka prej teje, duhesh të vendosesh prioritet karrierën dhe shëndetin tënd. Të kam sjell në botë më dëshirë dhe nuk dua të mendosh që më detyrohesh për ndonjë gjë. Je e lirë të bësh atë që dëshiron, por mos harro disa prej tyre mund të sjellin pasoja. Duhet të fillosh të marresh përgjegjësi.

“Mos i beso askujt, madje as mua”

“Nënat e dinë më së miri” nuk është e vërtet gjithmonë. Nëna është person ndryshe dhe prespektivat nuk do të jenë gjithmonë të njëjtat. Kupto se çfarë duash dhe bëje atë. Mos i lejo të tjerët që të ndikohesh.

“Planet tua do të dështojnë 9/10 herë”

Gjërat nuk ndodhin ashtu siç i planifikon. Në fakt, shumë rrallë ato ndodhin, por nuk duhet të lejosh që ato të ju zhgënjejnë për të zbuluar potencialin që e keni brenda. Ndjeheni të lirë të eksperimentoni. Të bëni gabime është pjesë e jetës. Krejt çka duhet të bëni është besoni tek vetja

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Për këto 3 shenja horoskopi shkurti do të jetë një muaj i mbarë

Story i radhës

Fabian Ruiz rikthehet në ‘radarin’ e Real Madridit

Të fundit nga