Ja cilat variante të Covid-19 qarkullojnë në RMV

Laboratori i Virologjisë dhe Diagnostikimit Molekular në Institutin e Shëndetit Publik – Shkup gjatë javës së kaluar ka realizuar një sekuencë prej 41 mostrave pozitive të Covid-19.

Të dhënat janë mbledhur nga data 29.01 deri më 06.02.2022.

Sipas ISHP-së, në 35 mostra është vërtetuar Ba.1 sublime e Omicron, ndërsa në tre persona është regjistruan nën varianti e linjës B.1.1.529 e Omicron SARS-CoV-2, e njohur si “stealth” Omicron (dy janë nga Shkupi dhe një nga Strumica).

Sipas mostrave, mund të konstatohet se në vend ende qarkullon varianti Delta, i cili është vërtetuar në 3 mostra, ndërsa në dy mostra është regjistruar gripi sezonal, përkatësisht gripi H3N2.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Në muajin janar janë rritur shpenzimet për jete dhe çmimet me pakicë në Maqedoni

Story i radhës

ASHAK: Serbia po ofron perspektiva të errëta për rajonin, situata mund të përshkallëzohet

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish