Facebook Messenger lançon enkriptimin fundor për të gjithë përdoruesit

Messenger shtoi enkriptimin fundor në 2016-ën kur endej quhej Facebook Messenger dhe Meta nuk ishte ende Facebook. Sot shumë gjëra kanë ndryshuar por funksioni i enkriptimit fundor është i disponueshëm për të gjithë dhe jo vetëm mesazhet me tekst por edhe thirrjet.

Meta ka eksploruar mundësinë e aktivizimit të enkriptimit fundor automatikisht, por jo nuk do të ndodhë të paktën deri vitin e ardhshëm ndërsa autoritetet rregullatorë në vende të ndryshme të botës thonë se do të dëmtonte sigurinë publike.

Ka dy mënyra sesi përdoruesit e Messenger mund të sigurojnë bisedat, ose përmes varnish mode ose duke filluar një bisedë sekrete.

Përveç disponueshmërisë së enkriptimit fundor, Messenger solli edhe disa funksionalitete të tjera. Tashmë në bisedat e enkriptuara mund të përdorni GIF, afisha, apo reagime. /PCWorld Albanian

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

“Gjyqësia në Maqedoni, për dikë nënë, për dikë njerkë”

Story i radhës

Përndjekja politika e Beogradit ndaj Shaip Kamberit është sulm mbi fjalën e lirë dhe shqiptarët në Luginë

Të fundit nga