Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare, Sela: përdorimi i gjuhës e drejtë themelore

Gjuha amtare jo vetëm që simbolizon veçantinë e një populli, e një kuluture e një historie por shërben edhe për bashkimin e njerëzve dhe lidhjen kulturore të brezave që ndërtojnë vlerat civilizuese në shoqëri, u tha në tryezën e rrumbullakët të organizuar me rastin e Ditës Ndërkombëtare të gjuhës amtare.

“Sigurimi I kushteve për përdorimin dhe shprehjen e gjuhës amtare në një mjedis demokratik duhet të jetë çdoherë në interest të aktorëve shoqëror. Ndërsa sigurimi I veçantisë gjuhësore të të gjitha tenive dhe gjuhëve të tyre duhet të jetë në një nga prioritetet e politikave gjuhësore. Gjuha amtare dhe përdorimi pa problem I saj është e drejtë themelore e çdo individi dhe pjekuria demokratike e një shteti siç shihet në mënyrën dhe shkallën e realizimit të kësaj të drejte”, u shpreh drejtori i AZGj-së, Ylber Sela.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

​Reznikov: Rusia ka grumbulluar 147 000 trupa pranë kufijve të Ukrainës

Story i radhës

Donald Trump lançon rrjetin social

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish