Cilat janë përfitimet e seksit të shpejtë?

Kush tha që seksi i shpejtë është i pakëndshëm dhe “burrëror” dhe se vajzave nuk u pëlqen? Ne nuk kemi gjithmonë kohë, apo dëshirë, për paralojë dhe përkëdhelje të gjatë dhe kjo është krejtësisht e drejtë, ose nuk kemi menduar kurrë të planifikojmë seksin dhe është e vështirë të gjejmë momentin e duhur. Praktika e seksit të shpejtë nuk duhet të dënohet ose të shihet si joromantike, ndonjëherë mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të rregulluar një ditë të keqe ose për të dhënë një ndryshim të këndshëm në marrëdhënie.

Përfitimet e seksit të shpejtë në marrëdhënie

Siç e kemi parë, sipas studimeve të industrisë, seksi i shpejtë përfshin zona të ndryshme të mendjes dhe trupit tonë, duke na bërë të përjetojmë ndjesi të ndryshme, krahasuar me atë kur mund ta marrim më me qetësi.

Ndërsa seksi i ngadaltë është më i orientuar drejt trupit dhe ndjesive që përjetojmë, dhe kërkon gjithë kohën për të zbuluar njëri-tjetrin, seksi i shpejtë ka tendencë të jetë më me përvojë nga pikëpamja “mendore” dhe është koka jonë ajo që ushqen eksitimin, jo aq shumë perceptimet në nivel fizik. Pikërisht për këtë arsye ato janë dy qasje që plotësojnë njëra-tjetrën dhe nuk përjashtojnë njëra-tjetrën.

Një arsye tjetër e madhe për të provuar seksin e shpejtë është sigurisht faktori kohë. Jo gjithmonë kemi mundësi të krijojmë disa orë intimitet me partnerin, veçanërisht në marrëdhëniet në distancë ose nëse nuk jetojmë bashkë. Në këtë rast, seksi i shpejtë ndihmon për të gdhendur momente “të veçanta” edhe në furinë e përditshmërisë dhe nuk ka rrezik të kaloni periudha të gjata pa lidhje, gjë që mund të ndikojë në marrëdhënie më thellë nga sa mendoni.

Një arsye tjetër për të bërë seks të shpejtë është edhe për shkak të mënyrës shpesh të gabuar në të cilën jemi mësuar të marrim parasysh “të shpejtë”: pse të mos përpiqemi për një herë të dalim nga modelet e zakonshme të seksit romantik dhe plot paralojë (ndoshta gjithmonë njëjtë) dhe provoni diçka të re, emocionuese dhe kush e di, ndoshta edhe shumë të kënaqshme?

Seksi i shpejtë sjell me vete një sërë implikimesh në imagjinatën kolektive, të cilat nuk duhen nënvlerësuar: të bëni seks ato 10 minuta para se të dilni nga shtëpia për të shkuar në një darkë ose në zyrë, ose ndoshta midis një telefonate dhe një tjetër kur bëni zgjuarsi. puna është një pikë kthese interesante në monotoninë e jetës së përditshme dhe mund të ndihmojë gjithashtu në rindezjen e pasionit te çiftet afatgjatë, kur pasioni duket se është zbehur.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

“Ishte dhimbja më e keqe që kam përjetuar ndonjëherë”/ Rrëfimi i 26-vjeçarit të mbijetuar nga lija e majmunit

Story i radhës

Rusia hap rubinetin e Nord Stream 1, gazi vjen “me pikatore”

Të fundit nga