​Britania do të ofrojë vaksina kundërCOVID për fëmijët e rrezikuar të moshës 5-11 vjeç

Britania e Madhe do të fillojë këtë javë të ofrojë vaksinime për fëmijët e moshës nga pesë deri në 11-vjeç, të cilët janë më të rrezikuar nga koronavirusi, tha sot Shërbimi Kombëtar i Shëndetit shtetëror.

Britania ka qenë më e ngadaltë se disa vende të tjera në ofrimin e vaksinave për fëmijët 5-11 vjeç dhe nuk po planifikon të vaksinojë grup-moshën më gjerësisht, ndryshe nga vendet si Shtetet e Bashkuara dhe Izraeli.

NHS Anglia tha se fëmijët do të marrin vaksinën e parë kundërCOVID-19, në përputhje me këshillat e lëshuara muajin e kaluar nga Komiteti i Përbashkët për Vaksinat dhe Imunizimin.

“Unë do të doja që prindërit dhe kujdestarët të siguroheshin se asnjë vaksinë e re për fëmijët nuk do të ishte miratuar nëse nuk ishin përmbushur standardet e pritura të sigurisë, cilësisë dhe efektivitetit,” tha ministrja e vaksinave në Britani Maggie Throup.

“Unë inkurajoj sa më shumë që të jetë e mundur që të sigurohen që ta marrin fëmijën e tyre kur kontaktohet,” shtoi ajo.

Fëmijëve do t’u ofrohen dy doza 10 mikrogramësh të vaksinës Pfizer-BioNTech, që është një e treta e dozës së një të rrituri.

Infeksionet janë aktualisht të larta në mesin e nxënësve të shkollës në Angli, me Zyrën për Statistikat Kombëtare që vlerëson se gati 12% e nxënësve të shkollave të reja kishin koronavirus në javën që përfundon më 22 janar.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Longo akuzon

Story i radhës

Bisedë metafizike me Rafi Halilin për nipin e tij Alirami Veliun

Të fundit nga