Ani pse flitet dhe qortohet qeveria Kurti për rritje çmimesh, qytetarët e vendit tonë duhet ta dinë edhe këtë!

Rritja e çmimeve dhe ulja e standardit jetësor nuk është fenomen vetëm në vendin tonë, një gjendje e tilla i ka përfshi të gjitha shtetet e botës pa dallim.

Por, kuptohet se qytetarët e vendit tonë e kanë më të vështirë për ta përballuar një krizë ekonomike kaq të rëndë dhe të pa pritur për shumë arsye, ndër të cilat dy janë më të veçanta:

1. Niveli i ultë i zhvillimit ekonomik dhe

2. Shkalla e lartë e pa punësisë e cila përfshin mase gjysmën e popullësisë të aftë për punë.

Popullata jonë ( qytetarët) , kanë të drejtë për të kërkuar nga qeveria aktuale që të iu krijojë kushte, që në mënyrë sa më të lehtë ta përballojnë këtë krizë kaq të rëndë.

Por, në kuadër të kësaj duhet të binden përfundimisht se qeveria Kurti nuk është burim i kësaj krize, por janë rrethanat objektive, të cilat në këtë periudhë kohore e kanë shkaktuar një krizë ekonomike me të cilën po ballafaqohen të gjithë popujt e Evropës dhe më gjerë.

Qytetarët tanë jo vetëm, duhet të përgatiten për tu ballafaquar me një krizë ekonomike edhe më të thellë se kjo e tashmja për shkak të agresionit rus në Ukrainë.

Çmimet e të gjitha të mirave materiale dhe artikujve të domosdoshëm për jetë do rritën enormë, çka do të vështirësojnë jetën edhe më shumë të qytetarëve tonë.

Për këtë nuk mund të akuzohet qeveria aktuale Kurti, siç ka filluar të akuzohet për poenë politike nga ata që i kanë humbur zgjedhjet e fundit dhe disi e kanë të pamundur të pajtohen me këtë fat. Ata shumë gjatë kanë qëndruar në pushtet dhe jeta jashtë pushteti dhe privilegjeveve të tij iu dukët disi e pamundur.

Prandaj dhe orvatën, sorollatën dhe bëjnë lloj-lloj eksbizicionesh politike për t’i bindur qytetarët edhe pse e kanë të pamundur që t’iu mundësojnë përsëri ardhjen e tyre në pushtet.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Leart Paçarada me St. Paulin shkëlqejnë ndaj Karlsruher-it

Story i radhës

Qeveria e RMV-së: Papunësia është në nivelin më të ulët historik prej 15.2%

Të fundit nga