​Agjencitë e lajmeve të Bullgarisë dhe Italisë nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Agjencia Bullgare e Lajmeve (BTA) dhe Agenzia Nazionale Stampa Associata (ANSA) e Italisë nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi të mërkurën. Ata do të shkëmbejnë lajme dhe foto në baza ditore. Marrëveshja e mëparshme e bashkëpunimit mes dy agjencive daton nga viti 2007-2008.

Dokumenti u nënshkrua nga drejtori i Përgjithshëm i BTA-së, Kiril Valchev dhe CEO i ANSA-s, Stefano De Alessandri në Bosnjë dhe Hercegovinë, e cila po pret Konferencën e Pranverës dhe Asamblenë e Përgjithshme të Aleancës Evropiane të Agjencive të Lajmeve (EANA) nga 11 deri më 13 maj.

De Alessandri theksoi se Bullgaria u pranua në “Mobile Information and News Data Services (MINDS) International” në fund të prillit 2022.

Valchev vuri në dukje se marrëveshja BTA-ANSA e shtyn më tej misionin e agjencive të lajmeve për të siguruar njohjen e së vërtetës. Ai e ftoi De Alessandrin të jetë i ftuar në Asamblenë e 30-të të Përgjithshme të Asociacionit të Agjencive Ballkanike të Lajmeve – Evropa Juglindore (ABNA-SEE) në vitin 2022, e cila do të mbahet në Bullgaria.

Ambasadori italian në Sofje, Giuseppina Zarra dhe ambasadori bullgar në Romë, Todor Stojanov ishin dëshmitarë të nënshkrimit. Zarra theksoi rëndësinë e lajmeve nga Bullgaria për shkak të vendndodhjes strategjike të vendit dhe tha se kjo u bë edhe më e qartë gjatë luftës në Ukrainë. Stojanov e përshkroi marrëveshjen si dëshmi të mëtejshme të lidhjeve të shkëlqyera midis Bullgarisë dhe Italisë.

EANA bashkon agjencitë kryesore të lajmeve nga shumica e vendeve evropiane, duke përfshirë disa nga mediat më me ndikim në botë, si AFP e Francës, DPA e Gjermanisë ose PA Media e Mbretërisë së Bashkuar. Tema kryesore e Konferencës së Pranverës, e cila do të mbledhë CEO dhe përfaqësues të tjerë të agjencive kryesore të lajmeve në Evropë, është “Faktet dhe trillimi në luftë dhe pandemi”.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Në ditëlindjen e 36-të, Vesa Luma pozon provokuese nga shtrati

Story i radhës

Ilumanizmi dhe filozofia politike në demokracinë moderne

Të fundit nga