ЈП Водовод и канализација – Скопје ќе започне со поставување на решетки на сливниците и капаци на шахтите со систем за заклучување

Во Скопје сѐ почести се случаите на крадење и оштетување на сливниците и капаците на шахтите. 

Ваквите појави негативно се одразуваат на финансиското работење на ЈП „Водовод и канализаија – Скопје“, но и на безбедноста на граѓаните во сообраќајот, порача денеска директорот Златко Перински. 

Тој вели дека вложуваат напори за превенирање на оваа девијантна појава и дека навремено делуваат за замена на решетките на сливниците и капаците на шахтите.

-Со цел да се спречи ваквата појава ЈП Водовод и канализација – Скопје ќе започне со: поставување на решетки на сливниците и капаци на шахтите со систем за заклучување и употреба на композитен материјал за изработка на решетки за сливници и капаци за шахти, информираше Перински. 

skopjeinfo.mk

Story i mëparshëm

5,2 milionë euro për agro-turizëm/ Kryeministri Rama fton emigrantët të investojnë kursimet e tyre

Story i radhës

Биљали: Заради можната воена експлозија во Украина, САД и ЕУ ќе притиснат да се решат сите спорови на Балканот

Të fundit nga