VMRO-DPMNE propozon rritjen e pensioneve për 20 përqind

Grupi Parlamentar i VMRO-DPMNE-së ka dorëzuar sot në Kuvend Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për sigurimin pensional dhe invalidor, në procedurë të shkurtuar, i cili parasheh rritje të pensioneve për 20 për qind nga prilli i vitit 2022.

Koordinatori i Grupit Parlamentar të VMRO-DPMNE në parlament, Nikola Micevski, tha se duhet të sigurohet një rritje në pensionin e pleqërisë, si dhe të gjitha llojet e tjera të pensioneve, duke pasur parasysh rritjen e çmimeve të produkteve të caktuara dhe të energjisë elektrike , si dhe nevojën për përmirësimin e standardeve të jetesës së qytetarëve më të lartë.

Nëse pensionet nuk janë rritur, tha Micevski, pensionistët do të sillen në prag të varfërisë për shkak të pamundësisë për të përmbushur shpenzimet themelore të jetesës.

-Çdo pensionist ka të drejtë të jetojë lezetshme, me fonde të mjaftueshme për të mbuluar shpenzimet bazë të ushqimit, ngrohjes, mjekësi, etj Me rritjen e pagës minimale, ajo është e përshtatshme për të rritur pensionet, për të siguruar barazinë dhe barazinë e pensionistëve me qytetarët e tjerë. Ne vlerësojmë se zgjidhja e propozuar ligjore do të përmirësojë pozitën sociale të përfituesve të pensioneve në vitin 2022 me rritjen e të gjitha llojeve të pensioneve me 20 për qind. Kjo formë e harmonizimit do të ruajë vlerën reale të pensioneve dhe të mbrojë standardin e pensionistëve, tha koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së.

Micevski i bëri thirrje shumicës parlamentare për të mbështetur projektligjin e paraqitur nga partia e tij, ashtu si së bashku, tha ai, ata ishin të bashkuar për rritjen e pagës minimale.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Si të eliminoni rrudhat e syve për t’u dukur më të rinj

Story i radhës

Grubi-Reka: RMV dhe Shqipëria të koordinuara në rrugën e integrimit

Të fundit nga