Stojkov: Bullgaria është në presion të madh

Kryetari i partisë “OMO Ilinden-Pirin”, Stojko Stojkov vlerëson se zgjidhja me Bullgarinë është në presion të madh ndaj fqinjit tonë lindor.

“Bullgaria është nën një presion të madh dhe do të jetë më i madh, sepse ndryshe nga Greqia, e cila e bllokoi Maqedoninë në një kohë kur ishte e përshtatshme që një pjesë e Evropës të mos përhapej, e një pjese tjetër nuk i interesonte. Tani është koha kur Evropa dhe Shtetet e Bashkuara janë shumë të interesuara që Maqedonia të anëtarësohet”, tha Stojkov .

Stojkov është kategorik se bllokada bullgare nuk do të zgjasë shumë, por autoritetet e Maqedonisë duhet të tregojnë këmbëngulje.

Sipas tij, problemi në dialog vjen nga Sofja dhe është injoruar nga pala e Maqedonisë së Veriut./

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Rrëshqiti ndërsa hidhte mbeturinat, gjen vdekjen 61-vjeçari

Story i radhës

Советот на амбасадори му замери на Петков бидејќи кажа каков амбасадор ќе пратиме во Софија

Të fundit nga