“Stand Up for Ukraine”, zotohen 10 miliardë euro si ndihmë për luftë

Qeveri gjithandej botës dhe liderë nga fusha e biznesit, sikur edhe banka të ndryshme kanë zotuar 10.1 miliardë euro mjete për të siguruar mbështetje humanitare për Ukrainës.

Kjo ndihmë është zotuar gjatë një ngjarjeje të organizuar nga Komisioni Evropian, Kanadaja dhe organizata ndërkombëtare për evokim, e quajtur “Stand Up for Ukraine”.

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen si bashkorganizatore e ngjarjes në Varshavë të Polonisë ka thënë se vetëm institucioni që ajo drejton ka zotuar një miliard euro.

Nga to 600 milionë do të shkojnë për qeverinë ukrainase, kurse 400 milionët e tjera për vendet fqinje që kanë pranuar refugjatë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

De Gea reagon pas humbjes ndaj Everton

Story i radhës

Kur do ta shohim të vërtetën në sy…?

Të fundit nga