Ndërsa xhenxhefili i freskët duket si një rrënjë, në fakt është një bimë vendase në Azinë Juglindore.
Konsumimi i përditshëm i xhenxhefilit ka përfitime të shumta për pjesë të ndryshme të trupit, falë një përbërjeje bioaktive të quajtur gingerol.
Xhenxhefili është rrënjë tejet e shëndetshme që ofron aromë freskuese, por edhe një bollëk me përfitime shëndetësore për shkak të kombinimit të fuqishëm të vajrave esencialë.
Është i mbushur me vitamina dhe minerale.
Si ta ruani xhenxhefilin të freskët?
Për të qëndruar xhenxhefili i freskët më shumë, vendoseni në një enë hermetikisht të mbyllur për magazinimin e ushqimit apo në qese plastike e cila mund të mbyllet dhe pastaj vendoseni në frigorifer.
Kjo do t’ju ndihmojë që të qëndrojë i freskët një muaj, madje edhe më gjatë.
Kur filloni të shihni njolla të gjelbra-blu nga myku, është koha ta hidhni poshtë xhenxhefilin.
Burimi: GAZETA.MK