Si të ruani siç duhet xhenxhefilin? Në këtë mënyrë mund të qëndrojë i freskët me javë të tëra

1 minut lexim

Ndërsa xhenxhefili i freskët duket si një rrënjë, në fakt është një bimë vendase në Azinë Juglindore.

Konsumimi i përditshëm i xhenxhefilit ka përfitime të shumta për pjesë të ndryshme të trupit, falë një përbërjeje bioaktive të quajtur gingerol.

Xhenxhefili është rrënjë tejet e shëndetshme që ofron aromë freskuese, por edhe një bollëk me përfitime shëndetësore për shkak të kombinimit të fuqishëm të vajrave esencialë.

Është i mbushur me vitamina dhe minerale.

Si ta ruani xhenxhefilin të freskët?

Për të qëndruar xhenxhefili i freskët më shumë, vendoseni në një enë hermetikisht të mbyllur për magazinimin e ushqimit apo në qese plastike e cila mund të mbyllet dhe pastaj vendoseni në frigorifer.

Kjo do t’ju ndihmojë që të qëndrojë i freskët një muaj, madje edhe më gjatë.

Kur filloni të shihni njolla të gjelbra-blu nga myku, është koha ta hidhni poshtë xhenxhefilin.

Burimi: GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Mbërritën në Vlorë pas 7 orësh dy tragete/ 230 pasagjerë duhet të presin deri në qetësimin e detit

Story i radhës

Bullgaria akuzon pesë persona për sulmin në Stamboll

Të fundit nga