Si të jeni emocionalisht pranë partnerit tuaj?

Ndonjëherë marrëdhëniet dështojnë për shkak të pritshmërive jorealiste, keqkuptimeve, kur rrethanat bëhen të vështira ose jeta bëhet stresuese. Pra, si mund të krijojmë një marrëdhënie që i reziston kohës? Si mund të jemi pranë partnerit tonë?

Kur jemi në një lidhje, ne kemi të mirat dhe të këqijat tona dhe është e lehtë të jemi aty kur po kalojmë mirë, por mënyra se si jemi si partnerë matet me mbështetjen tonë emocionale gjatë momenteve të jo aq të mira. Ne duhet të kuptojmë se ndërsa është e rëndësishme të jemi fizikisht aty për partnerin tonë, është edhe më e rëndësishme të jemi emocionalisht aty për partnerin tonë dhe ka shumë mënyra për të mbajtur hapësirën dhe për të qenë aty për ta.

Vërtetimi emocional

Vërtetimi emocional është kur ju mund të empatizoni ndjenjat e partnerit tuaj dhe t’i bëni të ditur se ndjenjat e tyre kanë kuptim për ju. Ju vetëm duhet të kuptoni se si ndihet partneri juaj në këtë situatë dhe t’i tregoni se e kuptoni atë ndjenjë.

Autenticiteti

Të jesh autentik do të thotë të komunikosh ndjenjat e tua të vërteta, mendimet, idetë, opinionet e tua, atë që të pëlqen apo jo, ndërgjegjësimin dhe mosvetëdijen për veprat e tua, pikat e forta, dobësitë e tua, bindjet e tua, situatat ndikuese për ty dhe mënyrën se si i shikon veten, qëllimet, aspiratat tuaja nga partneri, etj.

Përshtatja emocionale

Përshtatja emocionale është kombinimi i ndjeshmërisë dhe sjelljeve mbështetëse. Është aftësia për të ndjerë disa nga ato që ndjejnë dhe reflektimi i përvojës së tyre tek ata me të njëjtin intensitet.

Vëreni detajet

Vini re atë që partneri juaj bën që ju e vlerësoni edhe nëse është diçka që ata e bëjnë çdo ditë, thoni faleminderit. Jepini partnerit tuaj një kompliment.

Përgjigjuni pozitivisht kërkesave të partnerit tuaj

Sigurohuni që të gjeni kohë në baza ditore për të lënë mënjanë shpërqendrimet si psh. telefon, kompjuter, televizor, dhe të jeni në dispozicion të partnerit tuaj.

Bëni diçka të këndshme për ta Për shembull, bëni kafe në mëngjes ose ofroni të gatuani darkë kur e dini se ata kanë pasur një ditë të vështirë. . Opsionet janë të pafundme.

Tregoni interes të vërtetë për partnerin tuaj dhe botën e tij

Mbani kuriozitetin për partnerin tuaj dhe se si bota e tij mund të ketë ndryshuar kohët e fundit. Më pas gjeni pak kohë për t’i angazhuar dhe për t’u bërë pyetje. Kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa mjafton të pyesni: “Si ishte dita jote sot?”

Tregoni dashurinë fizike të partnerit tuaj

Kjo mund të përfshijë një puthje përpara se të dilni nga dera, një përqafim pasi të ktheheni në shtëpi ose duke i mbajtur dorën kur shikoni televizor. Kaloni kohë cilësore me ta.

Jepini atyre një dhuratë

Kjo mund të jetë diçka e vogël, nuk ka rëndësi kostoja. Është vetëm një mënyrë për t’i bërë të ditur partnerit tuaj që ju interesoni për të.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Stoltenberg bisedë telefonike me Ramën, çfarë diskutuan

Story i radhës

Fonte vazhdon kontratën me Lille

Të fundit nga