​Si i keni duart, ashtu e kini shpirtin tuaj

Njerëzit që kanë gishtin e unazës më të gjatë se gishti tregues do të dallohen në fushën sportive, veçanërisht në vrapim dhe futboll, ata janë tregtarë më agresivë dhe ndoshta më të suksesshëm dhe fitojnë më mirë se ata me të njëjtin raport ose gishti tregues i të cilëve është më i gjatë se gishti i tyre i unazës, sipas një studimi nga Universiteti i Kembrixhit.

Studimi tregoi gjithashtu se të anketuarit me një gisht unazor më të gjatë fitojnë deri në gjashtë herë më shumë se ata me një gisht unazor më të shkurtër.

Meqë ra fjala, tek meshkujt gishti i unazës është më i gjatë se gishti tregues, por mund të jetë edhe tek femrat. Shumë studime tregojnë se fëmijët me gishtin e unazës më të gjatë rezultojnë mesatarisht më mirë në lëndët e bazuara në numra si matematika dhe fizika, të cilat tradicionalisht janë lëndë për djemtë.

Nga ana tjetër, një gisht tregues më i gjatë tregon pikat e forta të mundshme akademike të fëmijës – shprehja e mirë verbale dhe shkrim-leximi, të cilat zakonisht dominohen nga vajzat.

Njerëzit me një gisht tregues më të gjatë kanë më shumë gjasa të jenë udhëheqës ose shefa, ndërsa ata me gisht tregues më të shkurtër kanë më shumë gjasa t’i lënë të tjerët t’i udhëheqin dhe t’i kontrollojnë.

Njerëzit e të cilëve gishti i mesit është jashtëzakonisht i gjatë në krahasim me gishtat e tjerë preferojnë vetminë dhe shpesh distancohen nga të tjerët, dhe ata që gishti i mesit është më i shkurtër se të tjerët shpesh janë shumë të pakujdesshëm.

Gishti i vogël lidhet me zgjuarsinë dhe përfaqëson aftësitë e komunikimit. Ky gisht konsiderohet të jetë me gjatësi normale nëse është në nivel me fundin e artikullit të parë të gishtit të unazës.

Njerëzit me gishtin e vogël më të shkurtër shpesh nuk mund të shprehin mendimet e tyre dhe kanë vështirësi të kontrollojnë fjalët dhe emocionet. Gishti i madh tregon energji jetike dhe vullnet.

Përgjegjësia

Nëse gishti i mesit është me gjatësi normale dhe pak më i gjatë se të tjerët, personi ka një ndjenjë të fortë përgjegjësie. Ajo sillet me ndërgjegje ndaj të tjerëve dhe beson se do t’i kthehet.

Niveli i rrezikut

Një gisht i gjatë i unazës (më i gjatë se gishti tregues) tregon njerëz krijues në fushën e modës, dizajnit dhe artit, por edhe të prirë ndaj rrezikut. Njerëzit me gisht unazë më të shkurtër nuk kërkojnë famë dhe nuk u pëlqen rreziku.

Hedonistët

Njerëzit që shprehen lehtësisht dhe kanë një IQ të lartë kanë një gisht të vogël të gjatë. Baza e trashë e gishtit të vogël tregon një interes për gjërat materiale, madje edhe ata që pëlqejnë një jetë të thjeshtë dhe të lehtë.

Një harxhim

Njerëzit që mund të marrin vendime të ekuilibruara kanë gishtin e madh të madh. Nëse është e drejtë, tregon një person të vendosur, të ngurtë dhe të besueshëm. Një gisht i madh më fleksibël tregon një shpenzues që nuk është shumë i besueshëm.

Gishti tregues

Gishti tregues konsiderohet të jetë me gjatësi normale nëse nuk e kalon mesin e nyjës së parë të gishtit të mesëm. Njerëzit me gishtin e gjatë tregues kanë dëshirë për të dominuar, ndërsa gishti tregues më i shkurtër tregon një ndjekës. Njerëzit e pavarur dhe të trembur kanë një gisht tregues të shkurtër.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Kontrollet për drogë/ Policia “blindon” malësinë e Krujës, dëmtohet një efektiv gjatë punës

Story i radhës

Iljasa Zylfiu është përforcim i radhës për Dukagjinin 

Të fundit nga